fbpx Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurin saavutettavuustyö esille kansainväliseen kongressiin

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton Saavutettava Harrastamisen Suomen malli -hanke esittäytyy kesäkuussa Euroopan Kulttuurikeskusten verkoston (ENCC) kongressissa*, jonka aiheena on tänä vuonna kulttuurikeskusten rooli inklusiivisen yhteiskunnan rakentamisessa. Liiton työpajassa esitellään kaikille harrastustoimijoille tarkoitettuja Saavutettavampi harrastus -linjauksia ja -asennemerkkiä sekä niihin liittyvää saavutettavuuden liikennevalo-työkalua.

Liitto on työskennellyt lasten- ja nuorten kulttuuristen oikeuksien ja saavutettavuuden eteen pitkäjänteisesti monella tapaa. Saavutettavuutta on tuettu muun muassa edistämällä kulttuurikasvatussuunnitelmien tekemistä kunnissa, tarjoamalla Taidetestaajat-kulttuurielämyksiä kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille jo lukuvuodesta 2017–2018 alkaen sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta. Nyt kansainvälisesti esiteltävä Saavutettavampi Harrastamisen Suomen malli -hanke pohjautuu Saavutettava taideharrastus -hankkeeseen (SATA2), joka toteutettiin vuosina 2018–2020.

European Network of Cultural Centres (ENCC) on yli sadan kulttuurikeskuksen verkosto, jonka vuotuinen kongressi järjestetään kesäkuussa Riikassa. Samalla tapahtuma on verkoston 30-vuotisjuhlakongressi, jonne tulee osallistujia laajasti eri puolilta Eurooppaa.

* 4.-6.2024 Riika, Latvia / Tracing the Trails: for Inclusive Culture in Unequal Times

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.