fbpx Hyppää sisältöön

Lapsen oikeuksien viikolla suunnataan huomio lasten ja nuorten hyvinvointiin

Lapsen oikeuksien viikko 20.–26.11.2023 kutsuu meitä kaikkia kiinnittämään erityistä huomiota lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Kun maailmantilanne on epävakaa, on lasten tulevaisuudenuskoa ja hyvinvointia erityisen tärkeää vahvistaa. Lapsuudessa ja nuoruudessa koetut asiat määrittävät pitkälti aikuisuuttamme. Päätökset ja valinnat, joita me aikuiset tässä hetkessä teemme, näkyvät lapsissamme ja yhteiskunnassamme vielä pitkään. Jokainen meistä aikuisista voi omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että lapset ja nuoret voivat hyvin ja saavat onnellisen elämän. 

Meidän aikuisten tehtävänä on vaalia lasten oikeuksia, olla tukijoina ja suojelijoina. Kannustaa lapsia siinä, missä he ovat omimmillaan, kuunnella heidän maailmaansa ja uskoa heihin. Mutta vaikka vastuu lapsen oikeuksien toteutumisesta on aina aikuisilla, lasten tietämys omista oikeuksistaan edesauttaa niiden toteutumista käytännössä.

Lapsen oikeuksien viikko on täynnä tapahtumia

Lapsen oikeuksien viikko on ääriään myöden täynnä ääntä ja tointa lasten oikeudesta hyvinvointiin, oikeudesta taiteeseen ja kulttuuriin sekä oikeudesta olla lapsia ja nuoria juuri sen ikäisenä ja juuri sellaisena kuin he ovat. Lapsen oikeuksien päivänä nostetaan lippu salkoon lapsille ja heidän oikeuksilleen.

Myös Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenet eri puolilla Suomea tarjoavat lapsille perheineen paljon ohjelmaa – viikko on täynnä taidetta ja kulttuuria! Moni tasavuotisjuhliaan viettävä lastenkulttuurikeskus on ajoittanut syntymäpäiväjuhlansa tähän Lapsen oikeuksien viikkoon, sillä juhlien päätähtinä ovat tietysti itse lapset ja nuoret.

Tapahtumia ja linkkejä Lapsen oikeuksien viikkoon 2023 liittyen:

Kirjoitus: Lapsen oikeuksien viikolla vaalitaan lasten osallisutta taiteeseen

Kirjoitus: Lapsella on oikeus voida hyvin ja aikuisilla on velvollisuus huolehtia siitä

Kirjoitus: Lapsen oikeuksien viikolla kuunnellaan lasten tarinoita hyvinvoinnista

Lasten ja nuorten osallisuus on keskeinen osa Lapsen oikeuksien viikkoon ajoittuvaa Valoilmiötä Hämeenlinnassa

Flowers of life ja lapset: Pinnan alla

Lasten kulttuurikeskus Aurora mukana lapsen oikeuksien viikon yhteisprojektissa

Espoon tapahtumat Lapsen oikeuksien viikolla

Lasten kulttuurikeskus Auroran 20-vuotissynttärit huipentuu Suureen Taidejuhlaan!

Jyväskylän Kulttuuriaitan tapahtumat Lapsen oikeuksien viikolla

Vantaan tapahtumat Lapsen oikeuksien viikolla

Lapsen oikeuksien viikolla monenmoista ohjelmaa Porissa

Lapsen oikeuksien päivä Annantalossa

Lapsen oikeuksien viikko Hyvinkäällä

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.