Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurin juhlaviikko

Lastenkulttuurin juhlaviikko 15.–23.5.2021

Lastenkulttuuripäivää vietetään lauantaina 15.5., mutta lastenkulttuuria juhlitaan koko seuraavan viikon ajan 15.–23.5.

Juhlaviikon ohjelma

Taideviesti – Valtakunnallinen taidenäyttely

Lähde mukaan Taideviestiin, valtakunnalliseen taidenäyttelyyn, jossa esille pääsee lasten ja nuorten itse tekemä taide.

Osallistuminen on helppoa:
1. Ripusta teos/teokset esimerkiksi ikkunaan tms. näkyvälle paikalle (muista pyytää lupa teoksen tekijältä, mikäli se ei ole omasi)
2. Nappaa kuva teoksesta/teoksista ja jaa sosiaalisen median kanavissa #taideviesti, #konststafetten, #lastenkulttuuri- ja #barnkultur-hästägien kera
3. Haasta myös muita mukaan taidenäyttelyyn (lapsia ja nuoria tekemään taidetta, ja vaikkapa yrityksiä tai taidelaitoksia tarjoamaan ikkunoitaan taidenäyttelylle)

Taideviesti-kampanjalla Suomessa toimivat lastenkulttuurikeskukset nostavat lasten ja nuorten taidetta sekä lastenkulttuurin ammattilaisia näkyväksi. Juhlaviikon lisäksi Taideviestiin voi osallistua ympäri vuoden. Teemoina ovat leikki (huhti-kesäkuu), vauvojen taideharrastaminen ja varhainen vuorovaikutus (elo-syyskuu) sekä lapsen oikeudet (loka-joulukuu).

Webinaarit

Saavutettavuus harrastamisen Suomen mallissa -webinaari
18.5. klo 9.00-11.00 järjestetään webinaari saavutettavuudesta harrastamisen Suomen mallissa. Ohjelman ja ilmoittautumisen löydät webinaarin sivulta.

Taidetestaajat-webinaari
Torstaina 20.5. klo 9.30-12, lisätietoja tulossa myöhemmin!

Muut tapahtumat (täydentyy)


Arvidin salainen matka -pakohuone
Digitaalinen aikamatka pakohuonemuodossa, teemana emigraatio.
Pakohuoneessa siirrymme vuoteen 1903. Pohjanmaan maaseudulla asuu 19-vuotias Arvid, joka miettii josko lähtisi Amerikkaan.
Pakohuone on suunniteltu sopivaksi yläkoululaisille. Pakohuonepeli toimii tietokoneella ja tabletilla eikä sitä varten tarvitse ladata erillistä ohjelmaa. Peliaika on n. 45-60 minuuttia. Pakohuoneen on kehittänyt ja tuottanut Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARK. Linkki tulee tälle sivulle 15.5.

Arvids hemliga resa -escape room
En digital tidsresa i escape roomformat med tema emigration.
Året är 1903 och på den österbottniska landsbygden bor den 19-årige Arvid, som funderar på om han ska åka iväg till Amerika.
Escape roomet kan spelas i årskurs 7-9. Spelet kan spelas på dator och surfplatta utan att någon skild programvara behöver laddas ner. Spelet tar ca. 45-60 minuter att spela. Detta escape room är utarbetat och producerat av Österbottens barnkulturnätverk BARK. Länken kommer till denna sida 15.5.


Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uusimmat uutisemme sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.