fbpx Hyppää sisältöön

Lastenteatterin ideahautomo hakee vuoden 2023 ITU-esitystä

ITUjen näyttämön järjestävät Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Päijät-Hämeen lastenkulttuurikeskus Efekti ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Aurora.

ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, lapsille suunnatusta esityksestä. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Esityksen genre ja muotokieli on vapaa.

Vuoden 2023 esitykseksi haetaan helposti liikuteltavaa ja kiertävää esitystä, joka soveltuu erilaisiin tiloihin. Haastamme tekijöitä miettimään kestävän kehityksen periaatteita tuotannossa. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja teoksen takana tulee olla laskutuskelpoinen rekisteröity yhteisö.

Hakemusten perusteella 6–8 ehdotusta valitaan Itujen näyttämökatselmukseen, joka järjestetään Lastenkulttuurikeskus Pessin toimesta Kulttuuritehdas Vernissassa Vantaalla ke 31.8.2022. Näistä taiteen ammattilaisraati valitsee vuoden 2023 ITU–esityksen. Esityksen ensi-illan tulee olla vuonna 2023 ja se toivotaan järjestettävän näyttämön tuotantotukitahojen kanssa yhteistyössä.

Valitulle ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000 €, josta myönnetään laskua vastaan 6000 € vuonna 2022 ja 2000 € vuonna 2023. Näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmiista teoksesta yhteensä vähintään 10 esitystä. ITU-esityksien määrä riippuu myös siitä, kuinka teos mukautuu erilaisiin esitystiloihin.

Lisäksi voidaan valita Pikku-Itu-esitys, jolle myönnetään 3000 € tuotantotuki. Pikku-Itu-esityksiä ostetaan vähintään yhteensä 4 kpl.

Haku päättyy 1.6.2022, jonka jälkeen valitaan katselmukseen osallistuvat esitysehdotukset.

ITU-esitysehdotuksen hakemuksen tulee sisältää seuraavat seikat: tekijät yhteystietoineen ja esittelyineen, teoksen työnimi sekä kuvaus suunnitellusta teoksesta tuotantoaikatauluineen ja alustava rahoitussuunnitelma.

Hakulomake ja liitteet lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla: katariina.metsalampi@hel.fi
Hakulomakkeen löydät täältä.

Muussa tapauksessa paperinen hakulomake liitteineen tulee olla perillä viimeistään 1.6.2022 klo 16 osoitteessa:

Annantalo
Katariina Metsälampi
PL 10417 PL 10417
00099 Helsingin kaupunki

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.