fbpx Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurin juhlaviikko ehdokkaana Kulttuurigaala 2021 vuoden kulttuuriteoksi

Suomi juhlii kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Kulttuurigaalassa – Lastenkulttuurin juhlaviikko ehdokkaana vuoden kulttuuriteoksi

Tutustu yleisöäänestyksen ehdokkaisiin.
Yleisöäänestys on auki 19.10.-9.11.2021

Vuoden kulttuuriteoksi on ehdolla Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton koordinoima Lastenkulttuurin juhlaviikko, joka järjestettiin kymmenien toimijoiden yhteistyönä 15.–21.5.2021. Tapahtumaan osallistuivat pääsääntöisesti liiton jäsenorganisaatiot – lastenkulttuurikeskukset eri puolilta Suomea. Teemaviikko on nyt ehdolla Kulttuurigaalassa Vuoden kulttuuriteoksi yhdeksän muun tahon kanssa. Vuoden kulttuuriteko valitaan yleisöäänestysten perusteella. Äänestys on käynnissä 9.11.2021 saakka Ylen verkkosivuilla.

Juhlaviikolla, joka järjestettiin suurimmaksi osaksi virtuaalisesti, oli yli 20 000 kävijää ja yli 100 upeaa erillistä tapahtumaa! Lämmin kiitos kaikille vierailijoille, tykkääjille, onnittelijoille ja ennen kaikkea tapahtuman sisältöjen tuottajille – lastenkulttuurin vetureille!

Lastenkulttuurin juhlaviikko oli korona-ajan sääntöjen ja kieltojen ympäröimänä melkoinen menestystarina. Me teimme melkoisen digiloikan tuottamalla aivan uudentyyppistä toimintaa”, kertoo Lilla Villanin toiminnanjohtaja Petri Pöyhönen.

Lastenkulttuurikeskusten liitto täytti juhlaviikolla kuusi vuotta ja liiton koordinoiman Taidetestaajien Covid fan tutte oopperaesitys oli osa Lastenkulttuurin juhlaviikkoa. Taidetestaajille suunnattu palvelu oli kaikkien katsottavissa juhlaviikon aikana. Esitystä katsottiin yli 15 000 näytöltä ympäri Suomea.

Suomi juhlii kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Kulttuurigaalassa Tampereella 25. marraskuuta 2021. Suorana Yle TV1-kanavalla lähetettävä iltajuhla huipentuu yleisöäänestyksellä valittavien Vuoden kulttuuripersoonan ja Vuoden kulttuuriteon julkistamisiin.

Kulttuurigaalassa palkitaan laaja-alaisesti suomalaista kulttuuria ja nautitaan upeista esityksistä. Gaala huomioi koko kulttuurin ja taiteen kentän, ja tarkoituksena on palkita tekoja, teoksia ja tekijöitä, joissa on jotain uutta, omaperäistä tai tärkeää.

Vuoden kulttuuripersoonan ja Vuoden kulttuuriteon lisäksi gaalassa jaetaan Kansainvälisyys, Kulttuurin hyvinvointi ja Vuoden museokaupunki -palkinnot, joiden voittajat ratkaisee kulttuurin, yhteiskunnan ja talouselämän vaikuttajista koottu Suuri raati.

Edellä mainittujen viiden kategorian lisäksi uudessa Kulttuurigaalassa jaetaan kunniaa viidessä muussa palkintoluokassa. Vuoden taide-elämys -palkintoluokassa palkitaan kasiluokkalaisten taidetestaajien suosikiksi noussut vuoden taide-elämys. 


Ehdokkaat:

YLEISÖÄÄNESTYS 

Vuoden kulttuuripersoona 
Zaida Bergroth 
Veikko Halmetoja 
Juho Kuosmanen 
Hannu Lintu 
Kaija Saariaho 
Seela Sella 
Miiko Toiviainen 
Paula Vesala 
Erika Vikman 
Viggo Wallensköld

Vuoden kulttuuriteko 
An Evening with Nightwish -virtuaalikonsertit Banksy. A Visual Protest -näyttely 
G Livelab Tampere -keikkapaikka 
Helsinki Biennaali -kuvataidetaåahtuma Hytti nro 6 -elokuva 
Innocence-ooppera 
Keikalla.fi -striimauspalvelut
Lastenkulttuurin juhlaviikko
Paimion parantola -säätiön perustaminen Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia

SUUREN RAADIN ÄÄNESTYS 

Kulttuurin hyvinvointi 
Sairaalaklovnit-toiminta 
Tampereen ratikan taide -ohjelma Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanja

Vuoden museokaupunki 
Hämeenlinna
Mikkeli
Turku

Kansainvälisyys 
Hytti nro 6 -elokuva 
Innocence-ooppera
Mikku Kunttu, valaistustaiteilija


Lisätietoja Kulttuurigaalasta: 

Mikko Vanni, pääjärjestäjä, Kulttuurigaala, 0400 422751, mikko.vanni@kulttuurigaala.fi

Asta Kujala, tapahtumapäällikkö, Oy Yleisradio Ab, 050 395 6097, asta.kujala@yle.fi

Rosa Meriläinen, pääsihteeri, Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry, 050 432 6679,  rosa.merilainen@kulttuurijataide.fi 

Jukka Suomela, viestintäjohtaja, Kulttuurigaala, 0400 617761, jukka.suomela@kulttuurigaala.fi 

Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.