fbpx Hyppää sisältöön

Varsinais-Suomi

Turku

Asukasluku: 194 391 (31.12.2020)

Elämyspolku

Toimijat: Turun kaupunki, useita yhteistyökumppaneita ja toteuttajia

Sisältö: Elämyspolku on Turun kaupungin sivistystoimialan suunnitelma, jossa hyödynnetään erilaisia työtapoja ja oppimisympäristöjä ja jossa työskentelyä viedään säännöllisesti ulos luokkahuoneesta. Elämyspolku on myös tapa toteuttaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia. Se on kirjattu osaksi Turun kaupungin opetussuunnitelmaa.

Kohderyhmä: ala- ja yläkoulut, vuosiluokat 1-9

Historia: Vuonna 2004 Turussa otettiin ensimmäisenä Suomessa käyttöön kaikkia kaupungin peruskouluja koskeva, tuolloin Kulttuuripolku-nimellä tunnettu kulttuurikasvatussuunnitelma. Kulttuuripolku laajeni Elämyspoluksi vuonna 2016.

Elämyspolku

Salo

Kulttuuriopetussuunnitelman tai –polun nimi: Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula

Toimijat: Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut koordinoi, työryhmässä mukana perusopetuksen, varhaiskasvatuksen, kansalaisopiston, museopalveluiden, kirjastopalveluiden, sekä musiikkiopiston edustus.

Lyhyt esittely: Salon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen oppilaille suunnattu kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula vie lapset ja nuoret matkalle kulttuurin ja taiteen maailmaan. Jokaiselle ikä- ja luokkatasolle on tarjolla säännöllisiä kulttuurikasvatussisältöjä. Sivulla www.salo.fi/nappula voit tutustua tarjontaan ikä- ja luokkakohtaisesti. Sivustolla on myös tarjolla ohjeet opettajille ja ohjaajille sekä lisätiedot lukuvuoden ohjelmasta ja aikatauluista ikäluokittain.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatuksen sekä perusopetuksen oppilaat

Lyhyt historia: Salon kulttuurikasvatussuunnitelman laatimista varten koottiin vuonna 2020 moniammatillinen työryhmä, joka on vastannut suunnitelman laatimisesta. Suunnitelman kehittämistä jatketaan edelleen saman työryhmän toimesta. Suunnitteluvaiheen aikana suunnitelmaa työstettiin myös taiteenalakohtaisissa pientyöryhmissä, jotka kokoontuivat 2-3 kertaa/ryhmä. Näissä pientyöryhmissä on ollut sekä kulttuuripalvelujen tuottajia ja taiteen ammattilaisia että varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ammattilaisia. Keväällä 2021 esiteltiin pilottivaiheen suunnitelma ja samalla julkistettiin nimikilpailu. Nimikilpailun voitti ehdotus Nappula, joka pohjaa salossa sijainneeseen Osakeyhtiö Koulukalustoon, jonka lempinimi Salossa oli Nappula. Lukuvuosi 2021-22 on suunnitelman pilottivuosi

Salon kulttuurikasvatussuunnitelma Nappula: www.salo.fi/nappula

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.