fbpx Hoppa till innehåll

Evenemang och kampanjer

Barnkulturens Vårdagar

Barnkulturens Vårdagar är ett årligt nätverks- och utbildningsevenemang inom barnkultur. Vårdagarna ordnas i samband med Förbundet för barnkulturcenter i Finlands stadgeenliga vårmöte. De årligen växlande temana lyfter fram barnkulturens möjligheter i olika verksamhetsmiljöer och belyser multiprofessionellt samarbete mellan olika aktörer.

Platsen för Vårdagarna varierar årligen. Förbundet för barnkulturcenter i Finland ansvarar för att ordna dem, ibland i samarbete med någon av förbundets medlemsorganisationer.

Barnkulturforum

Barnkulturforum ordnas årligen och är en riksomfattande diskussionskanal och ett nätverksevenemang. Evenemanget riktar sig till barnkulturaktörer, pedagoger och alla som är intresserade av barnkultur.

Barnkulturforum 2024 ordnas i Vanda 31.10–1.11. Temat är Hemma i kulturen?

Bekanta dig med programmet (på finska)

Barnkulturens festvecka

Barnkulturens festveckan firas årligen i maj i hela Finland. Barnkulturens festveckan är en fest för alla. Du kan fira veckan genom att delta i ett program i ditt närområde eller genom att fira den på ditt eget sätt i skolan, daghemmet, biblioteket, konstmuseet, hobbyn eller hemma.

Barnkulturveckan kommer att firas igen den 12-18 maj 2025. Boka in datumen i din kalender redan nu!

Bekanta dig med programmet

Delta i Veckan för barnets rättigheter!

Förbundet för barnkulturcenter i Finland uppmuntrar så många som möjligt att delta i Veckan för barnets rättigheter. Veckans mål är att öka kunskapen om och förståelsen för FN:s konvention om barnets rättigheter, särskilt bland barn och unga.

Man kan delta i temaveckan på flera olika sätt, till exempel genom lek eller uppgifter i skolorna och småbarnspedagogiken, genom att ordna diskussionsstunder med barn eller unga om barnets rättigheter, genom att ordna ett evenemang eller delta i ett sådant.

Dela på sociala medier:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.