fbpx Hoppa till innehåll

Evenemang och kampanjer

Barnkulturens Vårdagar

Barnkulturens Vårdagar är ett årligt nätverks- och utbildningsevenemang inom barnkultur. Vårdagarna ordnas i samband med Förbundet för barnkulturcenter i Finlands stadgeenliga vårmöte. De årligen växlande temana lyfter fram barnkulturens möjligheter i olika verksamhetsmiljöer och belyser multiprofessionellt samarbete mellan olika aktörer.

Platsen för Vårdagarna varierar årligen. Förbundet för barnkulturcenter i Finland ansvarar för att ordna dem, ibland i samarbete med någon av förbundets medlemsorganisationer.

Vårdagarna ordnas nästa gång i Tammerfors i maj 2024.

Barnkulturforum

Barnkulturforum ordnas årligen och är en riksomfattande diskussionskanal och ett nätverksevenemang. Evenemanget riktar sig till barnkulturaktörer, pedagoger och alla som är intresserade av barnkultur.

Barnkulturforum 2024 ordnas i Vanda 31.10–1.11. Temat är Hemma i kulturen?

Bekanta dig med programmet (på finska)

Vi firar än en gång Barnkulturens festvecka i maj 2024!

Det riksomfattande evenemanget Barnkulturens festvecka firas varje år, i år 13–19.5.2024. Under festveckan firas barnkulturen och vi får njuta av barnkultur överallt i Finland.

Man kan fira festveckan genom att delta i program som ordnas på ens egen ort eller fira på sitt eget sätt i skolan, på daghemmet, i biblioteket, på konstmuseet, under hobbyn eller hemma.

Det officiella programmet för festveckan produceras av medlemmarna i Förbundet för barnkulturcenter i Finland runt om i Finland, men också annat barnkulturprogram erbjuds under veckan. Innehållet består av allt från cirkus till ordkonst, från dans till teater samt från verkstäder till utställningar och föreställningar. Programmet riktar sig till barn, unga och familjer. Under festveckan lyfts också konst producerad av barn och unga fram. Evenemangen är till största delen kostnadsfria.

Bekanta dig med programmet

Delta i Veckan för barnets rättigheter!

Förbundet för barnkulturcenter i Finland uppmuntrar så många som möjligt att delta i Veckan för barnets rättigheter. Veckans mål är att öka kunskapen om och förståelsen för FN:s konvention om barnets rättigheter, särskilt bland barn och unga.

Man kan delta i temaveckan på flera olika sätt, till exempel genom lek eller uppgifter i skolorna och småbarnspedagogiken, genom att ordna diskussionsstunder med barn eller unga om barnets rättigheter, genom att ordna ett evenemang eller delta i ett sådant.

Dela på sociala medier:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.