fbpx Hoppa till innehåll

Kulturläroplan

Kulturläroplan

En kulturläroplan är ett verktyg för att genomföra kultur-, konst- och kulturarvsfostran som en del av undervisningen i kommunens skolor. Planen baserar sig på kommunens eget kulturutbud och kulturarv samt på barnens och de ungas egen aktivitet. Kulturläroplanen hjälper skolorna att ge en målinriktad kulturfostran. Kulturläroplanen baserar sig på den lokala läroplanen och hjälper skolorna att ge en målinriktad kulturfostran. Med hjälp av planerna kan man erbjuda konst och kultur som en naturlig del av skoldagen utgående från elevernas ålder. Planen, som skapas i multiprofessionellt samarbete, stöder elevens övergripande tillväxt och utveckling. Med hjälp av planen kan man bidra till en mer jämlik kulturfostran på regional nivå samt framhäva barnkulturens betydelse för välbefinnandet.

En kulturläroplan säkerställer att alla barn och ungdomar har jämlika möjligheter att uppleva konst och kultur. Planen är till nytta inte bara för barnen och ungdomarna, utan också för skolan och kommunen.

Kulttuurikasvatussuunnitelma.fi – Omfattande information om planer

Förbundet för barnkulturcenter i Finland upprätthåller webbplatsen kulttuurikasvatussuunnitelma.fi där det finns omfattande information om kulturläroplaner, uppfriskande material och tips om hur man gör upp en plan, aktuella evenemang och blogginlägg. På webbplatsen kan du också läsa om andra kommuners kulturläroplan.

puujalat
Barnkulturnätverket i Österbotten BARK förverkligar kulturläroplanen genom tidsresor till gamla tider.

Dela på sociala medier:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss via e-post. Du kan avbryta din beställning när som helst.