fbpx Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurifoorumi

Vuosittain järjestettävä Lastenkulttuurifoorumi on lastenkulttuurin valtakunnallinen keskusteluväylä ja verkostoitumistilaisuus. Tapahtuma on suunnattu lastenkulttuurin toimijoille, pedagogeille, lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille sekä kaikille lastenkulttuurista kiinnostuneille.

Lastenkulttuurifoorumi 2024 järjestetään Vantaalla 31.10–1.11. Teemana on Kuka on kotona kulttuurissa?

Kuka on kotona kulttuurissa? 

Vantaa juhlii 50 vuottaan kaupunkina teemalla #KotonaVantaalla. Vantaa on aikojen saatossa kasvanut pienestä kylästä suureksi kaupungiksi, joka on saanut syntyperäisten asukkaiden lisäksi paljon eri puolilta maata ja maailmaa muuttaneita ihmisiä. Vantaalla he kaikki voivat tuntea olevansa kotonaan. Yhteisö, kulttuuri ja koti ovat tärkeitä elementtejä vantaalaisuudessa.  

Lastenkulttuurifoorumissa kysymme, kuka on kotona kulttuurissa. Mikä rooli kulttuurilla on kotoutumisessa ja miten kulttuuri yhdistää meitä? Kuinka lapset kasvavat yhdenvertaisesti kulttuuriin ja millaiseen kulttuuriin? Kuinka lapset huomioidaan kulttuuripalveluissa? Kuinka lapset ja nuoret itse luovat uutta kulttuuria?  

Vastauksia näihin kysymyksiin kuullaan lastenkulttuurifoorumissa kahden päivän ajan luennoilla, työpajoissa, esityksissä, puheenvuoroissa, vierailuilla, keskusteluissa ja kahvitauoilla. Foorumin ohjelmiston teemoja ovat:

💛 monimuotoisuus ja osallisuus

💛 koti ja kotoutuminen

💛 kaupunki ja identiteetti 

Lastenkulttuurifoorumin 2024 järjestävät Vantaan lasten ja nuorten kulttuuripalvelut yhteistyössä Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kanssa.


Jakaessasi sisältöä vuoden 2024 Lastenkulttuurifoorumista käytäthän hastageja #lastenkulttuurifoorumi ja #kotonakulttuurissa

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.