fbpx Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurifoorumi

Vuosittain järjestettävä Lastenkulttuurifoorumi on lastenkulttuurin valtakunnallinen keskusteluväylä ja verkostoitumistilaisuus. Tapahtuma on suunnattu lastenkulttuurin toimijoille, pedagogeille ja kaikille lastenkulttuurista kiinnostuneille.

Lastenkulttuurifoorumi 2024 järjestetään Vantaalla 31.10–1.11. Teemana on Kotona kulttuurissa?

Tallenna tulevan foorumin päivät kalenteriisi. Tiedotamme tapahtumasta pian lisää.

Lastenkulttuurifoorumi 2023

Lastenkulttuurifoorumi 2023 järjestettiin 15.–16.11. Kaustisella. Vuoden 2023 Lastenkulttuurifoorumin teema oli aineeton kulttuuriperintö. Päätapahtumapaikkana oli Kansantaiteenkeskus. Foorumi tarjosi monipuolisen johdatuksen elävään perintöön ja sen välittämiseen ja hyödyntämiseen lasten ja nuorten kulttuuri- ja taidekasvatuksessa. Esimerkit tulivat niin liiton jäsenkeskusten työpajoista, oppimateriaaleista ja menetelmistä kuin perinneyhteisöjen edustajilta. Paikallisen perinteen pariin päästiin niin tanssi- ja viulutyöpajoissa, Näppärikonsertissa kuin ainutlaatuisten kaustislaisten jamien tunnelmissa.

Näppärikonsertti Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla | Kuva: Risto Savolainen

BLOGI: Aineettoman kulttuuriperinnön opas kokoaa yhteen matalan kynnyksen vinkkejä ympäri maata

BLOGI: Yhteisöllisyyttä ja maailmanrauhaa – Lastenkulttuurifoorumin teemana aineeton ja elävä kulttuuriperintö

BLOGI: Lastenkulttuurifoorumi 2023 Keski-Pohjanmaalla – Kaustisella perintö on elänyt poikkeuksellisen vahvasti jo kauan

Jakaessasi sisältöä vuoden 2023 Lastenkulttuurifoorumista käytäthän hastageja #lastenkulttuurifoorumi ja #eläväperintö


Foorumissa paneuduttiin aineettomaan kulttuuriperintöön moninäkökulmaisesti

Lastenkulttuurifoorumissa 2023 aineettoman kulttuuriperinnön teemaan paneuduttiin käytännönläheisesti ja moninäkökulmaisesti.

💛 Miten lastenkulttuuritoimijat voivat törmäyttää lapset ja perinteet?
💛 Mikä on taiteen ja kulttuurin ammattilaisen rooli?
💛 Millaista lasten toimijuus on aineettoman kulttuuriperinnön turvaamisessa?
💛 Voivatko eiliset ilmiöt olla jo huomisen kulttuuriperintöä?
💛 Miten vähemmistöt turvaavat aineetonta kulttuuriperintöään?

Vuosi 2023 on aineettoman kulttuuriperinnön teemavuosi

Vuosi 2023 on Suomen lastenkultuurikeskusten liiton aineettoman kulttuuriperinnön teemavuosi, jonka kuluessa mm. valmistetaan aineettoman kulttuuriperinnön opas liiton jäsenten sekä muiden aiheesta kiinnostuneiden käyttöön.

Aineeton kulttuuriperintö on esillä laajasti muutenkin koko vuoden aikana: Unescon sopimus aineettoman kulttuuriperinnön suojelemiseksi täyttää 20 vuotta ja sen ratifioinnista Suomessa tulee kuluneeksi 10 vuotta, ja koko vuoden kattavan Euroopan kulttuuriympäristöpäivät ‑tapahtumakokonaisuuden teemana on elävä perintö.


Lastenkulttuurifoorumin 2023 järjestivät Kaustisella toimivat Kansanmusiikki-instituutti ja Lastenkulttuurikeskus Lykky yhteistyössä Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja Museoviraston kanssa.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.