fbpx Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurifoorumi

Lastenkulttuurifoorumi 2023

Teema: Aineeton kulttuuriperintö
Aika: 15.-16.11.2023
Paikka: Kaustinen
Foorumin päätapahtumapaikka on Kansantaiteenkeskus (Jyväskyläntie 3, Kaustinen). Muita tapahtumapaikkoja ovat Kaustisen musiikkilukion P. H. Nordgren ‑sali ja Pelimannitalo. Tapahtumapaikat ja Kaustisen majoituspaikat sijaitsevat keskustassa kävelyetäisyydellä.

Mikä: Vuosittain järjestettävä Lastenkulttuurifoorumi on lastenkulttuurin valtakunnallinen keskusteluväylä ja verkostoitumistilaisuus. Tapahtuma on suunnattu lastenkulttuurin toimijoille, pedagogeille ja kaikille lastenkulttuurista kiinnostuneille.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu / 2 päivää

Liiton varsinaisten jäsenorganisaatioden työntekijät: 70€
Muut: 90€
Lounaslippu (ke 15.11. ja to 16.11.): à 13 €
Päivällislippu (ke 15.11.): 17 €

Osallistumismaksu sisältää aloituskahvin ja ‑smoothien ke 15.11. sekä iltapäiväkahvit molempina päivinä. Lounasliput tulee varata etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Huomioithan, että ruokailuja ei voi maksaa paikan päällä, vaan ne tilataan etukäteen ilmoittaumislomakkeella ja laskutetaan osallistumismaksun yhteydessä! Hinnat sis. alv.

Ilmoittautumisen päättyminen ja peruutusehto

Foorumin ilmoittautuminen päättyy 16.10.2023. Käytettävissä olevista tiloista johtuen osallistujamäärä on kuitenkin rajattu 150:een, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa! Osallistumisen peruuttaminen maksuttomasti ilman lääkärintodistusta on mahdollista 27.10 asti.

Majoitus

Osallistujat varaavat ja maksavat majoituksensa itse.

Kaustisella majoitusta tarjoavat Hotelli Kaustinen ja Motelli Marjaana, joihin mahtuvat nopeimmat. Kokkolassa (n. 40 min. Kaustiselta) on tarjoushintainen kiintiö Hotelli Seurahuoneella. Hinnat aamiaisineen per yö 1 hh / 2 hh:

Hotelli Kaustinen: 69/89€, varauskoodi ”Lastenkulttuurifoorumi”
Motelli Marjaana: 70/100€, varauskoodi ”Lastenkulttuurifoorumi”
Hotelli Seurahuone Kokkola: 89/94€, varauskoodi ”kokousmajoittuja23”

Kokkolassa on myös muuta hotellitarjontaa. Omalla autolla liikkuville vaihtoehtona on myös Kaustisen naapurissa Vetelissä 12 km:n päässä Hotelli Kampeli

Matkustus

Foorumi alkaa keskiviikkona 15.11. klo 11.00 ja päättyy torstaina klo 16.00. Keskiviikkona paikalle ehtii klo 9.46 Kokkolaan etelästä saapuvalla junalla ja 9.24 pohjoisesta saapuvalla junalla. Foorumi päättyy niin, että lähtijät ehtivät klo 17.13 etelään ja klo 17.50 pohjoiseen lähtevään junaan.

Onnibussilla pääsee Jyväskylästä Kaustiselle arkisin klo 17.10–19.45 ja Kaustiselta Kokkolaan klo 19.45–20.30. Muut julkiset bussivuorot (jotka sopivat foorumin aikatauluihin huonosti), löytyvät Matkahuollon haulla.

Kokkolan ja Kaustisen välille järjestämme maksuttomat tilausbussikuljetukset:

tiistai 14.11. n. klo 18.30 Kokkolan rautatieasema (junat 18.03 pohjoisesta ja 18.26 etelästä) – Kaustinen (vain Kaustisella majoittuville)
keskiviikko 15.11. klo 9.30 hotelli Seurahuone – rautatieasema – Kaustinen
keskiviikko 15.11. n. 20.30 Kaustinen – hotelli Seurahuone
torstai 16.11. klo 8.10 hotelli Seurahuone – Kaustinen
torstai 16.11. klo 16.15 Kaustinen – rautatieasema (junat 17.13 etelään ja 17.50 pohjoiseen)

Lähetämme ilmoittautumisajan päätyttyä (16.10.) ilmoittautuneille kyselyn osallistumisesta tilausbussikuljetuksiin.

Mitä on luvassa?

Lastenkulttuurifoorumi 2023 järjestetään 15.–16.11. Kaustisella, jossa foorumin ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton vuoden teema, aineeton kulttuuriperintö, on läsnä joka päivä. Kaustislainen viulunsoittoperinne pääsi Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon 2021, ja paikkakunnalla tosiaankin soitetaan ja tanssitaan ympäri vuoden kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa paikoissa ja tilanteissa, monen sadan hengen voimin.

Paitsi että foorumissa päästään tutustumaan tähän elävän perinnön ihmemaahan monipuolisesti sekä varsinaisesti että oheisohjelmassa, foorumi tarjoaa monipuolisen johdatuksen elävään perintöön ja sen välittämiseen ja hyödyntämiseen lasten ja nuorten kulttuuri- ja taidekasvatuksessa. Esimerkit tulevat niin liiton jäsenkeskusten työpajoista, oppimateriaaleista ja menetelmistä kuin perinneyhteisöjen edustajilta. Paikallisen perinteen pariin päästään niin tanssi- ja viulutyöpajoissa, Näppärikonsertissa kuin ainutlaatuisten kaustislaisten jamien tunnelmissa.

Näppärikonsertti Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla | Kuva: Risto Savolainen

Jakaessasi sisältöä vuoden 2023 Lastenkulttuurifoorumista käytäthän hastageja #lastenkulttuurifoorumi ja #eläväperintö


Foorumissa paneudutaan aineettomaan kulttuuriperintöön moninäkökulmaisesti

Vuoden 2023 Lastenkulttuurifoorumin teema on aineeton kulttuuriperintö.

Lastenkulttuurifoorumissa 2023 aineettoman kulttuuriperinnön teemaan paneudutaan käytännönläheisesti ja moninäkökulmaisesti.

💛 Miten lastenkulttuuritoimijat voivat törmäyttää lapset ja perinteet?
💛 Mikä on taiteen ja kulttuurin ammattilaisen rooli?
💛 Millaista lasten toimijuus on aineettoman kulttuuriperinnön turvaamisessa?
💛 Voivatko eiliset ilmiöt olla jo huomisen kulttuuriperintöä?
💛 Miten vähemmistöt turvaavat aineetonta kulttuuriperintöään?

Vuosi 2023 on aineettoman kulttuuriperinnön teemavuosi

Vuosi 2023 on Suomen lastenkultuurikeskusten liiton aineettoman kulttuuriperinnön teemavuosi, jonka kuluessa mm. valmistetaan aineettoman kulttuuriperinnön opas liiton jäsenten sekä muiden aiheesta kiinnostuneiden käyttöön.

Aineeton kulttuuriperintö on esillä laajasti muutenkin koko vuoden aikana: Unescon sopimus aineettoman kulttuuriperinnön suojelemiseksi täyttää 20 vuotta ja sen ratifioinnista Suomessa tulee kuluneeksi 10 vuotta, ja koko vuoden kattavan Euroopan kulttuuriympäristöpäivät ‑tapahtumakokonaisuuden teemana on elävä perintö.


Lastenkulttuurifoorumin 2023 järjestää Kaustisella toimivat Kansanmusiikki-instituutti ja Lastenkulttuurikeskus Lykky yhteistyössä Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja Museoviraston kanssa.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.