fbpx Hyppää sisältöön

Tilastointi

Tilastointi

Tilastoinnin tarkoitus ja tavoitteet 

Tilastoinnin tarkoitus on tuottaa yhteismitallista ja vertailukelpoista tietoa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja sen jäsenkeskusten toiminnasta. Tavoitteisiin pyritään yhteisesti sovituilla käsitteillä ja aikatauluilla. Tilastointi palvelee Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoa, sen jäseniä, rahoittajia, tutkimusta, Tilastokeskusta ja mediaa. 


Tilastoinnin toimittaminen 

Uusi tilastointimalli tulee käyttöön vuoden 2022 alusta seuraavan viiden vuoden ajaksi. Tilastointi toimitetaan liittoon jatkossa vuosittain verkkolomakkeella. Lomake tulee palauttaa vuosittain helmikuun loppuun mennessä. VERKKOLOMAKKEESEEN TÄSTÄ

Koska tässä vaiheessa rahoitus- ja henkilöstötyövuosien määrä ei välttämättä ole vielä laskettuna, tulee nämä tiedot palauttaa verkkolomakkeella huhtikuun loppuun mennessä. Voitte palauttaa tiedot liittoon suppeammalla Surveypal-verkkolomakkeella. VERKKOLOMAKKEESEEN TÄSTÄ 

Tilastoinnin kerääminen 

Tilastojen keräämiseen on jäsenille luotu kaksi vaihtoehtoisesta taulukkopohjaa. Pohjat on toteutettu siten, että verkkolomakkeella kysyttävät tiedot on mahdollista saada niistä suoraan (Tiedot liitolle –välilehti). Suppeampi pohja (minimitilastointi) avustaa pelkästään liitolle lähetettävien tietojen keruussa, kun toinen pohja (iso tilastolakana) tarjoaa samalla laadukkaan ja mukautuvan työkalun oman keskuksen toiminnan organisointiin, jäsentämiseen ja tiedonkeruuseen.  

Taulukkopohjien käyttö on jäsenkeskuksille kuitenkin vapaaehtoista ja tarvittavat tiedot verkkolomaketta varten voi kerätä myös muilla keinoin. 

(Yllä olevat tilastointilakanat päivitetty 18.3.)

Vuoden 2021 tilastointi

Pyydämme, että palautatte tilastokoonnit vuoden 2021 osalta liiton koordinaattorille (ninni.pehkonen@lastenkulttuuri.fi) helmikuun 2022 loppuun mennessä. Perustietolomakkeen tiedot tulee palauttaa huhtikuun loppuun mennessä, mikäli tietoja ei ole aiemmin saatavilla. Ohjeet ja tilastointipohja löytyvät alta.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.