fbpx Hyppää sisältöön

Materiaalipankki

Lastenkulttuurin materiaalipankki – kaikkien käytettävissä

Lastenkulttuurikeskukset ovat tuottaneet taidelähtöisiä menetelmäoppaita eri taiteenaloilta. Menetelmäoppaan avulla taidekasvattaja, opettaja tai ohjaaja voi toteuttaa uudenlaisen työpajan, toimintatavan tai taidehetken lasten tai nuorten kanssa. Menetelmäoppaita saa tallentaa ja tulostaa vapaasti opetuskäyttöön. Oppaiden hyödyntäminen kaupalliseen toimintaan ei ole sallittua.

Lastenkulttuurin parissa julkaisutoiminta on monipuolista ja se linkittyy moniin taiteen ja tutkimuksen aloihin. Tekijöinä on niin tutkijoita, kirjailijoita, taiteilijoita, organisaatioita kuin lapsiakin. Lastenkulttuurikeskuksissa tuotetaan julkaisuja usein eri hankkeiden osana tutkimuslähtöisesti, tuoden esille eri toimintamalleja ja taiteellista prosessia. Painettujen kirjojen lisäksi julkaisutoimintaa on lisäksi mm. musiikin ja elokuvataiteen parissa. Monet julkaisuista ovat saatavilla suoraan verkosta.

Verkkomateriaaleihin on koottu lastenkulttuurin oppimateriaaleja kasvatustyön tueksi. Materiaalit ovat hyödynnettävissä aineiston tuottaneen tahon verkkosivuilla ilmaiseksi. Aineistoilla voi täydentää kulttuurikasvatussuunnitelmatyötä kouluissa ja varhaiskasvatuskeskuksissa tai niitä voi käyttää vapaasti harrasteryhmissä lasten- ja nuorten kanssa.

Tutkimusjulkaisujen ja -raporttien lista on pieni otos kaikista Suomessa tehdyistä kulttuuri- ja taidekasvatukseen liittyvistä julkaisuista. Listaan on pyritty keräämään julkaisuja, jotka ovat avoimesti saatavilla.

Taidekasvatuksen alaan kuuluvia väitöstutkimuksia on koottu kaikilta taiteenaloilta. Mukana on pääsääntöisesti Suomessa laadittuja tutkimuksia vuodesta 2000 lähtien. Luetteloon on valittu mukaan sellaiset tutkimukset, joissa on suora yhteys taidekasvatukseen.

Uutta materiaalia sivuille?

Ilmoita uusista menetelmäoppaista, julkaisuista tai verkkomateriaaleista meille lähettämällä sähköpostia info (a) lastenkulttuuri.fi.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.