fbpx Hyppää sisältöön

Liitto

Liitto lyhyesti

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on valtakunnallinen lastenkulttuuritoimijoiden keskusjärjestö, joka edistää lastenkulttuurialan toimintaa ja tunnettuutta Suomessa.

Liiton strategia

Liiton visiona on, että kaikkien lasten oikeus kulttuuriin ja taiteeseen toteutuisi Suomessa. Lue lisää siitä, millainen on liiton strategia ja painopisteet vuosille 2022-24.

Hallinto ja toimielimet

Hallinto ja toimielimet -sivulta voit lukea, miten liiton toimintaa hallinnoidaan.

Hallitus

Liiton sääntöjen mukaan järjestön asioita hoitaa hallitus, joka valmistelee varsinaiset kokoukset, hoitaa ja valvoo yhdistyksen varoja, edustaa yhdistystä, ottaa ja erottaa yhdistyksen vakinaiset työntekijät, nimeää yhdistyksen työryhmiä ja antaa lausuntoja yhdistykseen liittyvissä asioissa.

Tutustu vuoden 2024 hallitukseen.

Jäsenenä järjestöissä

Liiton strategian mukaan liitto edistää lastenkulttuurin toimintaedellytyksiä olemalla mukana taiteen ja kulttuurin vaikuttamistyössä sekä kehittää lastenkulttuuria yli hallinnonalojen ja jakaa tietoa siitä, mitä hyötyä kulttuurista ja taiteesta on lapsille ja nuorille. Sidosryhmätyö ja verkostoituminen on liitolle erittäin tärkeää, ja siksi liitto on jäsenenä monessa järjestössä ja verkostossa.

Lue missä järjestöissä liitto on jäsenenä.

Liiton tapahtumat ja kampanjat

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto järjestää kaksi isoa lastenkulttuurin verkostoitumistapahtumaa vuosittain: Lastenkulttuurin Kevätpäivät sekä Lastenkulttuurifoorumin.

Valtakunnallista ja kaikille avointa Lastenkulttuurin juhlaviikkoa vietetään joka vuosi toukokuussa. Liitto on mukana vuosittain Lapsen oikeuksien viikolla marraskuussa.

Liitto työpaikkana / harjoittelijaksi?

Lue millainen työpaikka Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on. Meillä on käytössä yhdenvertaisuussuunnitelma.

Liitto on lastenkulttuuritoimijoiden keskusjärjestö, jonka jäsenkeskukset toimivat ympäri Suomea. Voit kysyä jäsenkeskuksistamme mahdollista harjoittelupaikkaa.

Liiton visuaaliset materiaalit

Liiton visuaalisen ilmeen käyttöohjeisto (graafinen ohjeisto) ja logot sekä tapahtumien ja kampanjoiden visuaalisten ilmeiden elementit on koottu yhdelle sivulle.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.