fbpx Hyppää sisältöön

Liitto

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto edistää ammattimaisesti toimivien lasten- ja  nuorten kulttuurikeskusten toimintaedellytyksiä sekä lastenkulttuuritoiminnan yleistä kehitystä ja tunnetuksi  tekemistä.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton tavoitteena on, että jokaisella lapsella ja nuorella on yhdenvertainen mahdollisuus osallistua itselle mieluisaan, laadukkaaseen taide- ja kulttuuriharrastukseen sekä tuottaa omaa taiteellista sisältöä. Liiton tavoitteena on, että taide- ja kulttuurikokemukset ovat konkreettinen osa lasten ja nuorten elämää, ja että taide ja kulttuuri kuuluvat jokaisen lapsen varhaiskasvatukseen ja koulutukseen. Liitto on lasten ja nuorten kulttuurisen hyvinvoinnin edistäjä ja tuo lasten ja nuorten äänen kuuluville taiteen ja kulttuurin kentällä.

Liiton 35 lastenkulttuurin jäsenorganisaatiota tuottavat lastenkulttuuripalveluita monipuolisesti ja monitaiteisesti eri puolilla Suomea. Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toiminnan tavoite on nostaa laadukas lastenkulttuuri ja sen tekijät laajasti näkyville kulttuurin kentällä sekä yhteiskunnassa ja päätöksenteossa. Keskeisenä tavoitteena on tasa-arvoisen ja hyvinvointia tukevan lastenkulttuuritoiminnan kehittäminen koko maassa. Laadukkaan lastenkulttuurin määrän kasvattamiseksi ja sen arvostuksen lisäämiseksi liitto käynnistää ja koordinoi valtakunnallisia ja kansainvälisiä yhteistyöprojekteja ja hankkeita, joihin sen jäsenet voivat osallistua. Liitto järjestää lisäksi vuosittaisia verkostoitumismahdollisuuksia jäsenilleen sekä muille lastenkulttuuritoimijoille.

Lastenkulttuuritoiminnan kehittämistä vuodesta 2015

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto perustettiin keväällä 2015 Espoossa. Perustajajäseninä oli neljätoista lastenkulttuurikeskusta eri puolilta maata. Liiton taustalla on vuonna 2003 alkanut lastenkulttuurikeskusten verkostomainen yhteistyö, joka käynnistyi opetus- ja kulttuuriministeriön perustaessa Taikalamppu-verkoston.

Tällä hetkellä Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoon kuuluu 35 lastenkulttuurikeskusta eri puolilta Suomea.Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.