fbpx Hyppää sisältöön

Liitto

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto edistää ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa lastenkulttuurialan osaamista ja tunnettuutta valtakunnallisesti.

Lastenkulttuuriala tarvitsee aktiivista tunnetuksi tekemistä, koska sen tekijät ovat hajallaan hyvin monenlaisissa julkisisissa ja kolmannen sektorin yksiköissä. Avoin perheille suunnattu lastenkulttuurityö, varhaiskasvatuksen ja koulun parissa tapahtuva toiminta sekä erilaiset projektit, työpajat ja näyttelyt kohtaavat lapsia ja nuoria moninaisissa ympäristöissä. Kulttuurin kuluttajina ja tuottajina lapset jäävät yhteiskunnassa helposti katveeseen, jos asiaan ei kiinnitetä systemaattisesti huomiota.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toiminnan tavoite on nostaa laadukas lastenkulttuuri ja sen tekijät laajasti näkyville kulttuurin kentällä sekä yhteiskunnassa ja päätöksenteossa. Liitto järjestää vuosittain Valtakunnallisen lastenkulttuurifoorumin ja tarjoaa lastenkulttuuritoimijoille verkostoitumismahdollisuuksia.

Laadukkaan lastenkulttuurin määrän kasvattamiseksi ja sen arvostuksen lisäämiseksi liitto käynnistää ja koordinoi valtakunnallisia ja kansainvälisiä yhteistyöprojekteja ja hankkeita, joihin sen jäsenet voivat osallistua. Keskeisenä tavoitteena on tasa-arvoisen ja hyvinvointia tukevan lastenkulttuuritoiminnan kehittäminen koko maassa.

Lastenkulttuuritoiminnan kehittämistä vuodesta 2015

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto perustettiin keväällä 2015 Espoossa. Perustajajäseninä oli neljätoista lastenkulttuurikeskusta eri puolilta maata. Liiton taustalla on vuonna 2003 alkanut lastenkulttuurikeskusten verkostomainen yhteistyö, joka käynnistyi opetus- ja kulttuuriministeriön perustaessa Taikalamppu-verkoston.

Tällä hetkellä Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoon kuuluu 33 lastenkulttuurikeskusta eri puolilta Suomea.Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.