fbpx Hyppää sisältöön

Hallinto ja toimielimet

Kevät- ja syyskokous

Järjestön päätösvaltaa käytetään yhdistyksen kokouksissa. Liitto pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Kevätkokous pidetään maalis-toukokuussa ja syyskokous syys-marraskuussa hallituksen määräämänä päivänä. Osallistumisoikeus kokouksiin on 1 hlö/jäsenorganisaatio.

Hallitus

Liiton sääntöjen mukaan järjestön asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja 6-8 muuta varsinaista jäsentä sekä kolme yleisvarajäsentä. 

Järjestön hallitus valmistelee varsinaiset kokoukset, hoitaa ja valvoo yhdistyksen varoja, edustaa yhdistystä, ottaa ja erottaa yhdistyksen vakinaiset työntekijät, nimeää yhdistyksen työryhmiä ja antaa lausuntoja yhdistykseen liittyvissä asioissa. 

Toiminnanjohtaja ja toimisto valmistelevat päätöksiä

Hallituksen ja varsinaisten kokousten päätösten valmistelusta ja toimeenpanosta vastaa liiton toiminnanjohtaja ja henkilökunta. Toiminnanjohtaja johtaa liiton toimistoa ja vastaa liiton taloudesta.

Lastenkulttuurin neuvottelukunta

Neuvottelukunta on asiantuntijaelin, joka toimii liiton jäsenorganisaatioiden sisäisenä keskustelu- ja neuvottelufoorumina.

Neuvottelukunnan työ käynnistyy vuonna 2024 ja verkoston sisäiselle keskustelulle ja päätöksenteon valmistelulle luodaan erillinen prosessi.

Jäsenyystyöryhmä

Jäsenyystyöryhmä käsittelee saapuneet jäsenhakemukset ennen hallituksen kokouksia, tekee jäsenhakemuksista esityksen hallitukselle sekä kehittää verkoston jäsenpalveluita.

Jäsenet

Liiton jäsenet ovat eri puolilla Suomea ammatillisesti toimivia lastenkulttuurikeskuksia- ja toimijoita. Liiton jäsenet voivat asettaa ehdokkaita liiton hallitukseen sekä äänestää kevät- ja syyskokouksissa, osallistua jäsentapaamisiin ja toimia teema- ja työryhmissä.

Jäsentapaamiset

Jäsentapaamiset ovat kohtaamispaikkoja kaikille liiton jäsenorganisaatioissa työskenteleville. Tapaamisissa kuullaan kuulumisia jäseniltä ja liiton toimistolta, sekä pureudutaan ajankohtaisiin aiheisiin.

Teemaryhmät

Teemaryhmissä jäsenet ja yhteistyöjäsenet kokoontuvat erilaisten teemojen pariin jakamaan osaamista ja kehittämään yhteisiä projekteja. Liiton toimisto tukee ryhmien toimintaa. Jäsenistö voi ehdottaa uusia teemaryhmiä. 

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.