Kulttuurikasvatussuunnitelmien webinaarisarja
Keskiviikkona 6.4. klo 14.15-15.30
“Kulttuurikasvatussuunnitelmat ovat työkalu kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatuksen toteuttamiseen osana opetusta. Se tutustuttaa oppilaat paikalliseen lähikulttuuriin ja kulttuuriperintöön.” Kulttuuriperintökasvatus on osa kulttuurikasvatussuunnitelmien sisältöjä ja määritelmää.
Miten kulttuuriperintö voi näkyä kulttuurikasvatussuunnitelmissa? Mitä keinoja kulttuuriperinnön liittämiseen osaksi suunnitelmia on? Miten paikkakunnan museot ja kulttuuriperintökohteet saadaan kiinnostaviksi varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lapsille ja nuorille sekä opettajille?
Webinaarissa Tammelan kunta esittelee omia ratkaisujaan kulttuuriperinnön liittämisestä osaksi kunnan kulttuurikasvatussuunnitelmaa vapaa-aikasihteeri Päivi Paijan alustuksessa, ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran Kati Nurmi tutustuttaa osallistujat kulttuuriperintökasvatuksen materiaalipankkiin.
Ohjelma
Kulttuuriperintökasvatusta kotikunnan kulttuuriperinnöstä
Päivi Paija, vapaa-aikasihteeri Tammelan kunta
Onko kunnassasi hienoja kulttuuriperintökohteita, joita koulut eivät osaa hyödyntää oppimisympäristönä? Tule kuulemaan miten Tammelan kunta lähti kehittämään kulttuuriperintökasvatusta varhaiskasvatuksen ja koulujen tarpeisiin. Vapaa-aikasihteeri Päivi Paija kertoo kehittämistyön tuloksista.
Kulttuurisesti kestävää kasvatusta kulttuurinvuosikello.fi -palvelua hyödyntäen
Kati Nurmi, hankepäällikkö ja opettaja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura
Kulttuurisesti kestävän kasvatuksen keskeisiä näkökulmia ovat kansainvälisyys, kulttuuriperintö ja historiatietoisuus, kulttuuriympäristöt, luovuus, monikulttuurisuus ja moninaisuus, paikallisuus, sukupolvien välisyys ja tapakulttuuri. Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran materiaalipankissa kulttuurinvuosikello.fi on yli 500 vinkkiä ja ideaa kulttuurisesti kestävän kasvatuksen edistämiseksi ja käyttäjiäkin oli vuonna 2021 yli 115 000. Kati Nurmi esittelee kulttuurin vuosikellon käyttöä ja sitä, kuinka rakentaa oma vuosikello.
Ilmoittaudu mukaan, tallenna päivämäärä kalenteriisi ja nähdään webinaarissa!
Lisätietoja voi kysellä projektikoordinaattori Eeva Laitiselta (eeva.laitinen@lastenkulttuuri.fi / 044 269 0612)