fbpx Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurifoorumi 2021

MIKÄ?

Vuosittain järjestettävä Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi tarjoaa paikan lastenkulttuuripoliittiselle keskustelulle ja se on oivallinen verkostoitumistilaisuus alan toimijoille. Lastenkulttuurifoorumin järjestämisestä vuonna 2021 vastaavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja Lastenkulttuurikeskus Efekti Lahdesta. Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki (European Green Capital Award, EGCA) v. 2021 ensimmäisenä kaupunkina Suomessa.

Lastenkulttuurifoorumin teemana on ympäristöystävällinen lastenkulttuuri ja taidekasvatus. Keskustelun aiheina ovat mm. lasten ja nuorten ympäristö- ja ilmastoahdistuksen käsitteleminen taiteen keinoin ja lastenkulttuurin kestävä kehitys.

KENELLE?

Tapahtuma on suunnattu lastenkulttuurin tekijöille ja toteuttajille, pedagogeille sekä yleisesti kaikille lastenkulttuurista ja kestävästä kehityksestä kiinnostuneille tahoille. Tapahtuma on kaksipäiväinen. Ohjelmaa on sekä suomeksi että englanniksi.

OHJELMA

Voit katsoa Lastenkulttuurifoorumi 2021 tiistaipäivän (16.11.) pääsalin ohjelman (avajaiset ja kansainvälinen seminaari) yllä olevasta videotallenteesta. HUOM! Varsinainen video alkaa noin 17 minuutin kohdalta.

TIISTAI 16.11. (klo 9.00 – 17.00) + iltaohjelma

Paikka: Lahden Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti

Ensimmäisen päivän ohjelma (ti 16.11.) on suunnattu lastenkulttuurin tekijöille ja toteuttajille, pedagogeille sekä yleisesti kaikille lastenkulttuurista ja kestävästä kehityksestä kiinnostuneille tahoille. Ensimmäinen päivä järjestetään Lahden Sibeliustalolla (Ankkurikatu 7, 15140 Lahti).

Foorumin avaa tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen klo 10. Avajaistilaisuuden ohjelmassa on myös Lahden kaupunginjohtajan Pekka Timosen terveiset, Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden esittely, lastenkulttuurin kestävän kehityksen oppaan julkaisu sekä hurmaavia esimerkkejä elävästä lastenkulttuurista.

Iltapäivällä jakaannumme alaseminaareihin ja illaksi foorumivieraille on tarjolla vapaamuotoinen iltatilaisuus asiaankuuluvine kulttuuriohjelmineen.

KESKIVIIKKO 17.11. (klo 10.00 -15.00)

Paikka: Päijänteenkatu 9, 15140 Lahti

Foorumin toinen päivä (ke 17.11.) järjestetään Malskin tiloissa (Päijänteenkatu 9, 15140 Lahti). Jatkamme ympäristöteemojen käsittelyä. Pidämme lisäksi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton sääntömääräisen syyskokouksen (vain liiton jäsenkeskusten edustajille).

Foorumivieraille tarjotaan myös ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua huhtikuussa 2022 avattavaan Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvaan (https://www.malvamuseo.fi/) – viisi kuukautta ennen virallisia avajaisia!

MISSÄ?

Foorumin ensimmäinen päivä (tiistai 16.11.) järjestetään Lahden Sibeliustalolla (Ankkurikatu 7, 15140 Lahti).

Näin pääset Sibeliustalolle (sibeliustalo.fi)

Foorumin toinen päivä (keskiviikko 17.11.) järjestetään Malskin tiloissa (Päijänteenkatu 9, 15140 Lahti). Jatkamme ympäristöteemojen käsittelyä. Pidämme lisäksi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton sääntömääräisen syyskokouksen (vain liiton jäsenkeskusten edustajille).

Näin pääset Malskiin (malski.fi)

Tervetuloa Lahteen!

Tapahtuman järjestää: Lastenkulttuurikeskus Efekti ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto


Foorumin osallistumishinnat

Kahden päivän osallistuminen: 25 € (liiton jäsenet) ja 35 € (muut osallistujat)

Yhden päivän osallistuminen: 15 € (liiton jäsenet) ja 20 € (muut osallistujat)

Hintaan sisältyy aamupäiväkahvit molempina päivinä. Lounas on tarjolla omakustannehintaan ti 16.11. Lahden Sibeliustalolla Ravintola Lastussa ja ke 17.11. Malskin bistrossa. Olethan yhteydessä ravintoloihin suoraan, jos sinulla on kysyttävää erityisruokavalioista.

Ravintola Lastu: https://www.ravintolalastu.fi/

Malskin bistro: https://malskinbistro.fi/

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.