fbpx Hyppää sisältöön

Harrastusviikko

Harrastusviikko järjestetään 5.-11.9.2022. Harrastusviikon idea on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa. Moni lapsi ja nuori on vailla harrastusta ja joskus harrastaminen päättyy lapsen tai nuoren omista toiveista huolimatta. Harrastusviikko on yhdistyksille ja muille harrastusten järjestäjille loistava tilaisuus kutsua lapset ja nuoret tutustumaan toimintaan – tarjota maistiainen – ja kertoa myös, miten kokeilun jälkeen harrastusta voi jatkaa, jos innostus syttyy.

Harrastuksiin pääsee tutustumaan myös harrastusviikon ulkopuolella. Opetus- ja kulttuuriministeriön on koonnut yhdessä harrastusverkoston kanssa virtuaalisen harrastusviikkoalustan. Linkkien kautta lapset ja nuoret perheineen pystyvät tutustumaan erilaisiin harrastuksiin virtuaalisesti ympäri vuoden.

Virtuaalinen harrastusviikkoalusta on myös koulujen käytettävissä koko vuoden. Jokainen kunta ja koulu voi siis sopia itselleen sopivan ajankohdan harrastusviikolle tai hyödyntää vinkkejä piristämään vaikka jokaista kouluviikkoa. Vain mielikuvitus on rajana. Lisätiedot harrastusviikon verkkosivulla: https://harrastusviikko.fi/

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.