fbpx Hyppää sisältöön

Avoin luento: Lapsen ja nuoren yhdenvertainen oikeus harrastukseen – mitä sillä oikeudellisesti tarkoitetaan?

Ilmoittautuminen: 9.10. mennessä. Paikkoja rajoitetusti.

TO 13.10. klo 9.15-10.45
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Auditorio 1, Haapaniemenkatu 6, Helsinki

Sosiaalioikeuden yliopistonlehtori Pauli Rautiainen saapuu Taideyliopiston Teatterikorkeakoululle pitämään aiheesta luennon.

Luento on torstaina 13.10 kello 9.15–10.45 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Auditoriossa 1. Osoite on Haapaniemenkatu 6, Helsinki. Ovet ovat avoimet, luvassa tarjoilua ja keskustelua, tervetuloa!

Luento on maksuton. Suosittelemme luentoa erityisesti sinulle, joka toimit harrastustoiminnan ohjaajana tai valmentajana, olet oikeustieteen, kasvatustieteen tai taidekasvatuksen opiskelija tai tutkija, tai muuten aiheesta kiinnostunut.

Luennolla kuulet lapsen ja nuoren yhdenvertaisesta oikeudesta harrastukseen eri ihmisoikeusnäkökulmien valossa. Minkälaisia oikeuksia harrastajalapsella tai -nuorella on lakien ja valtiosopimusten nojalla? Mitä ylipäätään tarkoitetaan oikeudenmukaisuudella ja ihmisoikeuksilla? Entä mitä merkitsee yhdenvertaisuus?

Luento on osa Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa -koulutusta, joka toteuttaa kansallista lapsistrategiaa. Koulutuksesta vastaavat Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio ja Taideyliopiston avoin kampus yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa. Lisäksi luento kuuluu Taidekasvatuksen tutkimuskeskus CERADA:n avointen luentojen sarjaan.

Ohjelma

8.45 Kahvitarjoilu alkaa
9.15–10.45 Luento

Taideyliopistolla tavataan!

Lisätietoja:
• Sanni Nuutinen, OKM: sanni.nuutinen@gov.fi, puh. 029 533 0374
• Sunna Maijala, Taideyliopisto: sunna.maijala@uniarts.fi, puh. 050 41 39 282
• Lue lisää koulutuskokonaisuudesta: Koulutus – Taideobservatorio – Uniarts Sites

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.