fbpx Hyppää sisältöön

Harrastamisen Suomen mallin tuomia näkökulmia yhdistyshallintoon 14.12. ja 15.12.2021

Mitä yhdistyshallinnon asioita yhdistyksen tulee huomioida Harrastamisen Suomen mallissa? Suomen Olympiakomitean järjestöpäällikkö Rainer Anttila ja erityisasiantuntija Petri Heikkinen tiivistävät asiat kahden tunnin luennossaan. Luento on suunnattu yhdistyksille ja järjestöille. Kuulolle voivat tulla myös Harrastamisen Suomen mallia koordinoivat kuntien työntekijät.

Toteutamme kaksi samansiltöistä webinaaria etäyhteydellä Teamssillä. Ilmoittaudu mukaan ajankohdaltaan itsellesi parhaiten sopivaan webinaariin. Paikkoja webinaareihin on rajoitettu määrä ja osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Webinaariin liittyy ennakkotehtävä, joka löytyy ilmoittautumislinkin alapuolelta. (Webinaaria ei tallenneta.)

Ilmoittaudu mukaan maanantaihin 13.12. mennessä:

webinaari tiistaina 14.12. klo 18.00 – 20.00: https://q.surveypal.com/14.12.21ilmo

TAI

webinaari keskiviikkona 15.12. klo 14.00 – 16.00: https://q.surveypal.com/15.12.21ilmo

Ennakkotehtävä

Tutustu ennen webinaaria kuntasi harrastuksen järjestäjän ja kunnan väliseen Harrastamisen Suomen mallin yhteistyösopimukseen harrastuksen järjestämiseksi. Jos sinun ei ole mahdollista saada yhteistyösopimus luettavaksi, niin tutustu johonkin seuraavista yhteistyösopimuksista:

Kunnan ja harrastusten järjestäjän väliset sopimukset: (Paimion, Porin ja Parkour Akatemian mallit)

Sopimuspohja Porin malli (.doc. 19,3 kt)

Sopimuspohja Paimion malli (.doc. 38 kt)

Sopimuspohja Parkour Akatemian malli (.pdf 172 kt)

Ohjelma

 1. Yhdistys toimijana Suomen mallissa
  – Yhdistys tarjoaa lapsille harrastustoimintaa, josta kunta maksaa itse päättämällään tavalla. Lapsille toiminta on ilmaista.
 1. Mikä on yhdistys?
  – Rekisteröity yhdistys (ry)
  – Jäsentoiminta ja jäsenhankinta – ei palveluntuottaja, toteuttaa aatteellista tarkoitusta, jäsenten tasavertainen kohtelu (Harrastamisen Suomen malli ei saa olla rasite jäsenille)
  – Aatteellinen ja veroton seuratoiminta
 2. Mikä on työntekijä?
  – Työsuhteen tunnusmerkit
  – Työnantajan velvoitteet
 3. Mikä on yrittäjä?
  – Yrittäjän tunnusmerkit – palveluntarjoaja – saa työkorvausta
  – Kevytyrittäjyys
  – Elinkeinotoiminta ja sen verotus
 4. Vakuutukset
  – Osallistujien tapaturmavakuutus
  – Tapahtuman järjestäjän vastuuvakuutus
 5. Tietosuoja
  – Osallistujalista ja yhteystiedot
  – Ilmoittautumisjärjestelmät
 6. Mistä sovitaan yhdistyksen ja kunnan kesken – sopimuspohjan kautta sovelletaan kohtien 1-6 asioita sekä tehdään johtopäätöksiä
  – Ohjaus (lasten ikä, ryhmäkoko), tilat ja välineet, viestintä lapsille ja huoltajille (ryhmän toiminta ja voiko esitellä yhdistyksen toimintaa yleensä, toiminta esteiden sattuessa), vakuutukset (vastuuvakuutus ja tapaturmavakuutus), ilmoittautuminen ja osallistumismaksut (ilmainen) ja muita huomioitavia asioita


Lisätiedot:
Tarja Vartiainen, Koordinaattori
Harrastamisen Suomen malli
tarja.vartiainen@oph.fi
p. +358 50 577 8907

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.