fbpx Hyppää sisältöön

KOPS-webinaari 7.12.

Monikieliset ratkaisut kulttuurikasvatussuunnitelmissa

Keskiviikkona 7.12. klo 14.15-15.30

Monikielisyys on voimavara ja osa identiteettiä. Yksikielisyys oli Suomessa pitkään normi, mutta yhteiskunnallisen murroksen myötä monikielisyys ja kielitietoisuus ovat lisääntyneet yhteiskunnassa ja koulumaailmassa. Paikallista kulttuuriperintöä ja lasten ja nuorten kulttuurista identiteettiä tukevana työkaluna monikielisyyden huomioiminen kulttuurikasvatussuunnitelmissa on erityisen tärkeää. Webinaarissa tarkastellaan kulttuurikasvatussuunnitelmissa tehtyjä ratkaisuja monikielisyyden huomioimiseksi ja tukemiseksi.

Ohjelma

Kulttuurikasvatussuunnitelma på flera språk

Annina Ylikoski, koordinator/koordinaattori Österbottens barnkulturnätverk, Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto

Millainen kulttuurikasvatussuunnitelma muodostuu, jos kunta on kaksikielinen? Gör man två olika planer vai tehdäänkö ohjelmat vain eri kielillä? Ja ne kaksikieliset toimijat, mistä ne löytyy? Kan man översätta rakt av vai tarvitaanko eri ratkaisuja eri kielillä? Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARKin aluella on 15 kuntaa, jossa 13 on tällä hetkellä valmis kulttuurikasvatussuunnitelma. Useimmat kunnat ovat kaksikielisiä. Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARKin koordinaattori Annina Ylikoski kertoo kokemuksia kaksikielisestä kulttuurikasvatussuunnitelma työstä.

Kulttuurikasvatussuunnitelma saamelaisten kotiseutualueen kunnassa

Heli Kolehmainen, kulttuuri- ja viestintäkoordinaattori Enontekiön kunta

Enontekiö on yksi saamelaisten kotiseutualueen kunnista ja kahden kielen ja kulttuurin rinnakkaiselo on monin tavoin osa varhaiskasvatuksen ja koulun arkea. Tämä tulee esiin myös laadittavana olevassa kulttuurikasvatussuunnitelmassa.

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Tapahtuma on ilmainen ja suunnattu kaikille kulttuurikasvatussuunnitelmista kiinnostuneille. Tapahtuma järjestetään Teamssissa, ja tallenne julkaistaan lastenkulttuurin YouTube-sivulla parin päivän sisällä tapahtumasta. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan linkin kautta, ja kaikille osallistujille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin tapahtumaa edeltävänä päivänä. 

Ilmoittautuminen sulkeutuu 6.12. klo 14.00. 

Tallenna päivämäärä kalenteriisi ja nähdään webinaarissa!

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.