fbpx Hyppää sisältöön

Koulujen elokuvaviikko

Kaikille kouluille avointa ja maksutonta Koulujen elokuvaviikkoa vietetään jälleen valtakunnallisesti 4.–10.10.2021!

Viikon aikana kouluille tarjotaan verkon kautta mieleenpainuvia elokuvaelämyksiä, kaikkiin eri oppiaineisiin sopivia kamerakynätehtäviä ja vinkkejä oman elokuvan tekemiseen omassa luokassa. Elokuvaviikkoon osallistuminen on oiva tapa tarjota laadukasta ja monipuolista elokuvakasvatusta omalle luokalle. Kaikki sisällöt ovat maksuttomia ja ne löytyvät kootusti osoitteesta www.elokuvaviikko.fi.

Koulujen elokuvaviikko yhteistyökumppaneineen tarjoaa monipuolisia ja maksuttomia elokuvakasvatuksen oppimateriaaleja 0.–9. luokille. Teemaviikon tehtäviä tehdään oman luokan kanssa, mutta materiaaleja on myös etäopetukseen ja itsenäiseen opiskeluun.

Nuoret sankarit valkokankaalla

Koulujen elokuvaviikon aikana on mahdollisuus katsoa sykähdyttäviä, viihdyttäviä ja keskustelua herättäviä elokuvateoksia. Esi- ja alkuopetukseen tarjolla on lyhyitä animaatioelokuvia sekä lasten ja nuorten tekemiä lyhytelokuvia. Alakoululaisille esitetään tunnelmallinen ja kohti parempaa maailmaa lennättävä Pöllömetsän pelastajat (Viro 2018, 90 min), ulkopuolisuuden tunteeseen porautuva Vieraskentällä (Saksa 2019, 88 min) sekä Johanna Vuoksenmaan arkielämän makuinen Onni von Sopanen (Suomi 2006, 94 min). Yläkouluun tarjolla on teinitrilleri Hope You’ll Die Next Time 🙂 (Unkari 2018, 96 min), palkittu oikeudenmukaisuuden puolesta puhuva Näkymätön Elina (Suomi/Ruotsi 2003, 74 min) sekä vaikuttava Valasratsastaja (Uusi-Seelanti, 2003, 101 min). Ohjelmistoon kuuluu myös aiemmilta vuosilta tuttuja KAVIn kotimaisia klassikkoelokuvia sekä kaksi suomeksi kuvailutulkattua ja tekstitettyä lasten tekemää lyhytelokuvaa.

Osa elokuvista on katsottavissa vain elokuvaviikon ajan ja opettajan tulee tilata katsomista varten salasana. Salasanalomake ja tarkemmat esitystiedot löytyvät jokaisen elokuvan yhteydestä.

Elokuva mukaan kouluarkeen

Tiesitkö, että elokuvakasvatuksen avulla voi opetella muun muassa kansalaisvaikuttamista, luonnontieteitä, historiaa, tunnetaitoja, yhteistyötä ja paljon muuta? Koulujen elokuvaviikon verkkosivujen avoimista oppimateriaaleista löytyy soveltuvia tehtäviä ja työpajoja jokaiseen makuun, oppiaineeseen ja ryhmään. Uusimpia työpajoja ovat Tunnetaitotyöpaja, Lasten uutiset sekä Tubettamisen ABC. Koko elokuvaviikon ohjelmisto löytyy osoitteesta https://www.elokuvaviikko.fi/koulujen-elokuvaviikon-ohjelmisto-2021

Tapahtuman järjestäjänä toimii Koulujen elokuvaviikko

Elokuvaviikko on valtakunnallinen kaikille perusasteen kouluille sekä esi- ja alkuopetukseen suunnattu teemaviikko, jonka aikana oppilaat katsovat elokuvia, tekevät itse elokuvia työpajoissa ja käyttävät videokameraa oppimisen välineenä toiminnallisilla teematunneilla. Tutkimusmatka elokuvaan tapahtuu pääasiassa omassa koululuokassa vuosittain lokakuun ensimmäisellä viikolla. Elokuvaviikon pedagoginen oppimisympäristö on käytettävissä ympäri vuoden!

Viikon vastuuorganisaatio on Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) ja Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Finlandssvenskt filmcentrumin ja Walhalla ry:n Filmkamraten, Mediakasvatuskeskus Metka, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Espoo Ciné ja Wrap!-hanke, Liszt-instituutti – Unkarin kulttuurikeskus sekä Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali. Elokuvaviikkoa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.