fbpx Hyppää sisältöön

Kulttuuriperintö osana kulttuurikasvatussuunnitelmia – mitä kaikkea se voi pitää sisällään?

Keskiviikkona 9.3. klo 14.15-15.30 

“Kulttuuriperintö edustaa aina valintoja: tietoisia ja tiedostamattomia. Kenen tarinoita meillä kerrotaan, kenen ääni ei pääse kuuluviin? Mitä on vaiettu kulttuuriperintö?

Kuka määrittää kulttuuriperinnön ja kuinka lasten ja nuorten ääntä oman kulttuuriperintönsä asiantuntijoina voidaan vahvistaa? Mikä on sinulle tärkeää kulttuuriperintöä? Miksi?”

Webinaarissa ei puhuta vain Nokian puhelimista, eukonkannosta, saunomisesta, salmiakista ja Kaustislaisesta viulunsoitosta, vaan kulttuuriperintöön syvennytään laaja-alaisesti ja moniulotteisesti. Webinaarissa sukelletaan kulttuuriperintökasvatukseen erityisasiantuntijan, kirjailijan ja historian opettajan Ira Vihreälehdon opastuksessa. Se tarjoaa kulttuuriperintöön monipuolisen katsauksen, joka auttaa laajentamaan käsitystä kulttuuriperintökasvatuksesta osana kulttuurikasvatussuunnitelmia.

Ohjelma

Kivoja traditioita vai identiteetin työkaluja – mitä on kulttuuriperintökasvatus?

Ira Vihreälehto, erityisasiantuntija
Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen erityisasiantuntija Ira Vihreälehto pohtii puheenvuorossaan lyhyesti kulttuuriperintökasvatuksen merkitystä ja kulttuurisesti kestävän kasvatuksen ulottuvuuksia, sekä jakaa muutamia käytännön vinkkejä, kuinka kulttuuriperintöä voidaan lähestyä paikallisesti, kansallisesti ja globaalisti. 

Tapahtuma on suunnattu kaikille kulttuurikasvatussuunnitelmista kiinnostuneille. Tapahtuma järjestetään Teamssissa, ja tallenne julkaistaan lastenkulttuurin YouTube-sivulla parin päivän sisällä tapahtumasta. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan linkin kautta, ja kaikille osallistujille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin tapahtumaa edeltävänä päivänä. 

Ilmoittautuminen sulkeutuu 8.3. klo 14.00. 

Tallenna päivämäärä kalenteriisi ja nähdään webinaarissa!

Ilmoittaudu mukaan webinaariin!

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.