fbpx Hyppää sisältöön

Kuvataidekoulujen liiton kevätpäivät 27.-28.4.2023 Hämeenlinnassa / Suunnannäyttäjänä Reggio Emilia -pedagogiikka -koulutuspäivä 27.4.2023

Raatihuoneenkatu 15, 13100 Hämeenlinna

Torstain Suunnannäyttäjänä Reggio Emilia -pedagogiikka -koulutuspäivä on osa perinteisiä Kuvataidekoulujen liiton Kevätpäiviä ja se toteutetaan yhteistyössä kansainvälisen Reggio Children -keskuksen, Suomen Reggio Emilia -yhdistyksen ja Aimokoulun kanssa.

Kevätpäivät vietetään Hämeenlinnassa kaupungin ja Aimokoulun vieraana. Torstain koulutuspäivän avaa Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen ja pääkouluttajana toimii italialainen Claudia Giudici. Hän on Reggio Children -keskuksen arvostettu pedagoginen asiantuntija. Puheenvuorot tulkataan suomeksi. Ainutlaatuista koulutuspäivää jatketaan upealla iltaohjelmalla Hämeenlinnan kaupungin vastaanotolla, jossa kohotetaan maljat Elisse Heinimaalle. Tasavallan Presidentti, Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt antaa emerita kuvataideopettaja Elisse Heinimaalle Suomen Leijonan ritarimerkin 6.12.2022. Kunniamerkin luovuttaa liiton puheenjohtaja Johanna Kivioja. Illan kruunaa Pasi Aution ja Saku Koistisen osallistava performanssi Lintudisco, jossa pääset tanssimaan lintujen äänistä luodun musiikin tahtiin.

Perjantai päivän avaa Aimokoulun rehtori Pekka Lehtimäki, jonka jälkeen kuullaan kuvataiteilija ja Aimokoulun opettaja Kati Lehtosen taiteilijapuheenvuoro. Hannu Töyrylän opastuksella päästään pohtimaan tekoälyn käyttöä kuvataiteessa ja taideopetuksessa. Lounaan jälkeen vieraillaan Aimokoulun oppilaiden lopputyönäyttelyssä. Päivän päätteeksi päästään Aimokoulun oppilaiden suunnittelemaan osallistavaan työpajaan, joka on osa Aimokoulun ja Hämeenlinnan kaupungin eARTh – taidetta ja toivoa tulevaisuudelle ajankohtaista yhteishanketta.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.