fbpx Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurin juhlaviikko 2024

Viikko täynnä lastenkulttuurin tapahtumia ja juhlaa!

Valtakunnallista Lastenkulttuurin juhlaviikkoa vietetään joka vuosi toukokuussa. Tänä vuonna juhlaviikkoa vietetään 13.–19.5.2024. Juhlaviikon aikana juhlitaan lastenkulttuuria ja nautitaan lastenkulttuurin tarjonnasta kaikkialla Suomessa.

Juhlaviikolla ympäri Suomea on tarjolla sisältöjä sirkuksesta sanataiteisiin, tanssista teatteriin sekä työpajoista näyttelyihin ja kokonaisiin festivaaleihin. Sisällöt on suunnattu lapsille, nuorille ja perheille. Suurin osa ohjelmasta on maksutonta.

Juhlaviikkoa voi viettää osallistumalla viikon aikana järjestettävään ohjelmaan tai juhlia sitä omalla tavalla koulussa, päiväkodissa, kirjastossa, taidemuseossa, harrastuksessa tai kotona.

Alla olevasta linkistä pääset Lastenkulttuurin juhlaviikon sivuille, josta näet viikolla tarjottavaa ohjelmaa.

Ota seurantaan Lastenkulttuurin juhlaviikon tapahtumasivu Facebookissa

Juhlaviikolla näkyväksi lastenkulttuuri ja lasten osallisuus kulttuuriin

Lastenkulttuurin juhlaviikolla tehdään näkyväksi taiteen ja kulttuurikasvatuksen merkitystä lasten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena. Suomessa on osaava ja innostunut lastenkulttuurin toimijakenttä, joka tuottaa laadukkaita taide- ja kulttuuripalveluita lapsille ja yhdessä lasten kanssa.

Juhlaviikolla halutaan nostaa esiin myös lasten oma taiteellinen toiminta ja osallisuus kulttuuriin. Lapsille ja nuorille on tärkeää tulla nähdyksi ja kuulluksi sekä tuntea itsensä hyväksytyksi ja arvostetuksi. Itseilmaisu taiteen eri keinoin on merkityksellistä osallisuutta jokaiselle lapselle ja nuorelle.

Jokaisella lapsella ja nuorella tulee olla oikeus taiteen tekemiseen ja kokemiseen asuinpaikkaan ja varallisuuteen katsomatta. 

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.