fbpx Hyppää sisältöön

Koko Suomi: Miten keke-pyörällä ajetaan? – kestävä kehitys taide- ja kulttuurikasvatuksessa

Miten keke-pyörällä ajetaan? – kestävä kehitys taide- ja kulttuurikasvatuksessa 10.5. klo 13-15

MISSÄ: Microsoft Teams -kokous
MILLOIN: 10.5.2022 klo 13-15 (kesto 2h)

Kulttuuri- ja taidekasvatus tarjoavat laaja-alaiset mahdollisuudet kestävän kehityksen kasvatukseen, näitä mahdollisuuksia on kirjattu myös Lastenkulttuurikeskusten kestävän kehityksen oppaan polkupyörämalliin. Webinaarissa tutustutaan konkreettisemmin siihen mitä kestävän kehityksen kasvatus lastenkulttuurissa tarkoittaa ja miten se voi näyttäytyä eri taiteenlajeissa niiden omia vahvuuksia ja erityisiä piirteitä hyödyntäen.

Koulutuksessa ohjaava museolehtori Janina Ahlfors Tampereen Taidekaaresta esittelee Taidekaaren ympäristökasvatussuunnitelmaa. Teatteri-ilmaisun ohjaaja Elsa Lankinen ja taiteilija-pedagogi Hanna Kaisa Vainio esittelevät Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kultturan “Utopioiden tila” hanketta.

Koulutuksen aikana tehdään myös muutamia harjoitteita. Halutessasi voit varautua tekemään yhden niistä ulkona.


Lastenkulttuurin juhlaviikon aikana nostetaan lasten ja nuorten taidetta näkyväksi, juhlitaan lastenkulttuuria sekä tuodaan lastenkulttuurin toteuttajat esille. Juhlaviikon ohjelma on suunnattu lapsille, nuorille ja perheille, mutta tarjolla on myös webinaareja aikuisille.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.