fbpx Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurin uudistetun tilastoinnin esittely- ja koulutustilaisuus

Kulttuuritalo Laikku Keskustori 4, 33100 Tampere

Tilastointiuudistustyöryhmä on nyt saanut urakkansa niin pitkälle, että haluaisi esitellä ehdotuksen lastenkulttuurin uusista tilastointipohjista kaikille liiton jäsenille.

Tilastouudistuksella on pyritty siihen, että liitolle lähetettävän tilastointikoonnin tekeminen helpottuu ja täytettävien kohtien määrä vähenee. Myös liiton toimiston tilastointityö nopeutuu. Kuitenkin heille, jotka haluavat tehdä laajempaa tilastointia omasta toiminnastaan, on tarjolla runsaasti erilaisia sarakkeita, joita voi muokata omaan käyttöön soveltuvaksi.

9.12. klo 13-15 järjestettävässä tilaisuudessa käymme läpi niin liitolle lähetettävän Surveypal-lomakkeen täyttämisen kuin tilastoinnissa teitä auttavat Excel-työkalut, joita kutsumme isoksi lakanaksi ja babylakanaksi. Surveypalissa täytettävän lomakkeen on määrä olla käytössä muuttumattomana seuraavat viisi vuotta. Ison lakanan / babylakanan täytön voi aloittaa jo heti ensi vuoden alusta. Surveypal-lomake täytetään ja lähetetään vuoden 2023 alussa.

Harjoittelemme myös tilastoinnin tekemistä yhdessä ja mukavaa olisikin jos kertoisitte tilaisuudessa yhden tai useamman esimerkin sisällöistä, joita tilastoitte. Voimme samalla pohtia miksi ja miten jokin tietty asia kannattaa tilastoida. Nyt saa ja pitää esittää ne hölmöimmätkin kysymykset (koska joukossa on varmasti pari muutakin, jotka pohtivat samaa asiaa).

Vaikka määritelmien aukikirjoittaminen kaiken kattavaksi ja aukottomaksi on käytännössä mahdoton tehtävä, työryhmä on pyrkinyt tekemään parhaansa. Näistäkin keskustelemme yhdessä lisää.

Tilaisuus tallennetaan, mutta toki toivomme, että mahdollisimman moni teistä pääsee myös paikalle kommentoimaan ja kyselemään.

Tervetuloa!

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.