fbpx Hyppää sisältöön

Oulu: Lumotut sanat -sanataidefestivaali: LUE MINUT

Hallituskatu 7, 90100 Oulu, Oulu

MISSÄ: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, 90100 Oulu
MILLOIN: 9.-15.5.2022
ma–pe klo 15.30–20
la–su klo 10–20

Toukokuussa ryhmille myös ma–pe klo 9–15.30 (ryhmävaraukset 13.4. alkaen osoitteessa www.lumotutsanat.fi)

Lue minut on oodi tarinoille, kirjoittamiselle ja kirjoille, jotka pelastavat, lohduttavat, pelottavat ja vievät meidät menneisyyteen, avaruuteen, meren pohjaan – minne vaan. Näyttelymaailma inspiroi lukemaan, kirjoittamaan ja leikkimään sanoilla. Se on itse kirjan vastaus meneillään olevaan vähenevän lukemisen ongelmaan. Lue minut -näyttelyn ihmeellinen käsikirjasto, kirjakello ja tarinalaatikot kutsuvat keksimään ja kuuntelemaan kirjojen ja tarinoiden äärellä. Näyttelyssä pääsee myös lepäämään kirjapatjalla, avaamaan salaisuuksien kaapin sekä inspiroitumaan minimaailmoista.

Elämyksellinen näyttelymaailma perustuu kuvittaja Sanna Pelliccionin ideoimaan samannimiseen kirjaan, jonka kuvituksiin Siri Kolu on tehnyt tekstit ja inspiraatiotehtävät sanataideharjoituksineen. Pelliccionin rinnalla näyttelyä on ollut tuottamassa Lastenkulttuurikeskus Pessi sekä useat muut yhteistyökumppanit.


Lastenkulttuurin juhlaviikon aikana nostetaan lasten ja nuorten taidetta näkyväksi, juhlitaan lastenkulttuuria sekä tuodaan lastenkulttuurin toteuttajat esille. Juhlaviikon ohjelma on suunnattu lapsille, nuorille ja perheille, mutta tarjolla on myös webinaareja aikuisille.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.