fbpx Hyppää sisältöön

Varkaus: Metsäsatukierros

Lähtö Hertunsaaresta, 78200 Varkaus

MILLOIN: 9.-15.5.

Lähde mukaan opettavaiselle Metsäsatukierrokselle tutustumaan metsän kiehtovaan elämään tarkastaja Peetu-pöllön johdolla. Peetu-pöllö valvoo, että metsässä on kaikki asiat kunnossa. Peetun tarkastuskierroksella elämästään kertovat mm. puut, eläimet ja hyönteiset. Kierroksen alkupaikka sijaitsee Hertunsaaressa, uimarannan luona.

Metsäsatukierros on mobiilikierros, joka johdattaa perheet ja ryhmät seikkailemaan luonnossa Varkauden Hertunrannan rantapuiston alueella Salmi AR-mobiilisovelluksen avulla. Salmi AR-sovelluksessa piirroshahmojen tähdittämät tarinavideot avautuvat katseltavaksi saavuttaessa kartalla oikeaan paikkaan. Tarinat innostavat tutkimaan luontoa reitin varrella. Parhaiten kierros soveltuu koettavaksi kesällä. Metsäsatukierros on mukaansatempaava kokemus päiväkoti- ja alakouluikäisille (n. 4-10v) lapsille yhdessä vanhempien tai ryhmän kanssa. Kierroksen kesto on n. 30 minuuttia.

Kierrosta varten tarvitset vain ulkoiluun sopivat vaatteet ja älypuhelimen.

Käyttöohjeet:

Lataa ilmainen Salmi AR -sovellus älypuhelimeesi Googlen tai Applen sovelluskaupasta, ja seuraa sovelluksen asennusohjeita.

Avaa sovellus. Kirjoita sovelluksen hakukenttään “Varkauden Metsäsatukierros” ja paina Hae-nappia.

Klikkaa elämys auki ja lataa sisältöpaketti. Latauksen loputtua paina “Aloita kierros”.

Metsäsatukierroksen tarinapisteet näkyvät kartalla. Liiku ensimmäiseen tarinapisteeseen ja paina Toista-nappia katsellaksesi tarinavideon. Muista, että puhelimessasi pitää olla sijainti päällä, sillä seikkailu hyödyntää puhelimen sijaintitietoja seikkailijoiden liikkumisen määrittämiseen.

Katsele videolta tarina ja tutustu luonnon ihmeisiin ympärilläsi! Tarinapisteet kannattaa kiertää järjestyksessä. Parhaimman kokemuksen saat käyttämällä kuulokkeita. Sovellus toimii uusimmilla mobiililaitteilla


Lastenkulttuurin juhlaviikon aikana nostetaan lasten ja nuorten taidetta näkyväksi, juhlitaan lastenkulttuuria sekä tuodaan lastenkulttuurin toteuttajat esille. Juhlaviikon ohjelma on suunnattu lapsille, nuorille ja perheille, mutta tarjolla on myös webinaareja aikuisille.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.