fbpx Hyppää sisältöön

OIVALLA osallisuus! – uusia ideoita, ajatuksia osallisuudesta ja luovia menetelmiä koulujen ja varhaiskasvatuksen arkeen

Maksuton koulutus varhaiskasvatuksen, koulujen ja vapaan sivistystyön ammattilaisille

OIVALLA osallisuus!

– uusia ideoita, ajatuksia osallisuudesta ja luovia menetelmiä koulujen ja varhaiskasvatuksen arkeen

Koulutuskokonaisuuden vahvistaa henkilöstön osaamista lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemisessa. Erityisesti huomiota kiinnitetään arjen yhteisöllisyyden, lasten ja nuorten osallisuuden, myönteisen tunnistamisen sekä positiivisen oppimisen teemoihin. 

Koulutuksessa käytetään luovia ja toiminnallisia menetelmiä, joista saat konkreettista apua ja keinoja tukemaan sujuvaa kouluarkea. Koulutuksesta kootaan työkalu- ja materiaalipaketti, joka jaetaan osallistujille sähköisellä oppimisalustalla. 

Toiminnallinen ja osallistava koulutus toteutetaan etänä. 

Keväällä kaksi toteutusta: 

Koulujen henkilöstö
20.3.-15.5.2023, yht. 4 verkkokoulutuspäivää. Ilmoittautuminen on päättynyt

Varhaiskasvatuksen henkilöstö
27.3.-16.6.2023, yht. 4 verkkokoulutuspäivää. Ilmoittautuminen on päättynyt

Vapaan sivistystyön ammattilaiset voivat osallistua molempiin koulutuksiin.  Koulutus on OPH:n rahoittamaa kasvatus- ja opetushenkilöstön täydennyskoulutusta, ja osallistuville organisaatioille ja osallistujille maksuton.

Koulutus koostuu neljästä toiminnallisesta ja keskustelevasta koulutuspäivästä, jotka toteutetaan etänä noin 3 kuukauden aikajaksolla. Koulutukseen sisältyy maltillinen määrää oman lapsiryhmän kanssa tehtäviä toiminnallisia kotitehtäviä.

Kouluttajina toimivat toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu, vastaava taidekasvattaja Katriina Nylund ja taidekasvattaja Katja Kähkönen Kulttuurikeskus PiiPoosta, mediakasvattaja Mervi Maatela Mediakasvatuskeskus Metkasta, sosiaalityöntekijä Janica Laimio Pelastakaa lapset ry:sta sekä professori Katja Joronen Turun yliopiston hoitotieteen laitokselta.

Lisätietoja:  Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratia, katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213 sekä PiiPoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu, pilvi.kuitu(at)kulttuuripiipoo.fi / p. 0400 433 722

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.