fbpx Hyppää sisältöön

Pää pilvissä -näyttely

Myyrmäentie 6, 01600 Vantaa

18.5.-30.6.2024 Lastenkulttuurikeskus Toteemissa
Avoinna ke-to klo 10–16 ja Toteemin ilta- ja viikonlopputapahtumissa.
Ikäsuositus 3-16-vuotiaat.

Pää pilvissä -näyttely tuo pilvien valtakunnan maan pinnalle Toteemin galleriaan. Näyttelystä löytyy tietoa pilvistä, kolmiulotteisia pilviä, valokuvia pilvistä, pilvi maalauksia, teatterinukkeja ja varjokuvia. Näyttelyssä on myös pilvi, jonka sisään voi ryömiä ja pilviä joita voi pitää sylissä ja halata. Pää pilvissä -näyttely näkyy, kuuluu ja tuntuu.

Pilvien valtakunta on ilmakehä. Voimme oppia paljon pilvistä. Miten pilvet syntyvät? Mitä pilvet viestittävät? Voiko pilvistä ennustaa huomista säätä? Mitä sananlaskuja liittyy taivaankannen väreihin ja muotoihin. Näkyykö ilmakehän muutos pilvissä? Mitä elämä olisi ilman pilvenmuotoisia saasteita? Asummeko kenties pilvilinnoissa? Jokaisella näyttelyssä esiintyvällä pilvillä on oma herkullinen nimensä, kuten esimerkiksi untuvapilvi, palleropilvi, harsopilvi, hahtuvapilvi, sadepilvi, utarepilvi ja jalaspilvi. Pää pilvissä -näyttelystä löytyy pilviin liittyviä satuja ja tarinoita. Tutustumme myös kahteen pilvimaalariin Fanny Churbergiin sekä Rene Magritteen. Toivottavasti näyttely saa sinut tutkimaan pilviä uusin silmin -ehkä sinusta tulee pilvibongari?

Näyttelyn avajaisia vietetään upean remontoidun Toteemin avajaispäivän yhteydessä.

Ryhmille on varattavissa omatoimisia tutustumishetkiä näyttelyyn keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9–10. Varaukset sähköpostilla kulttuuritapahtumat@vantaa.fi. Näyttelyyn on aina vapaa pääsy.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.