fbpx Hyppää sisältöön

Sipoo: Pää pilvissä-näyttely

Jussaksentie 16, 04130 Sipoo

MISSÄ: Kulttuuritalo Lilla Villan, Jussaksentie 16, Sipoo
MILLOIN: Opastukset arkisin 9.-15.5.

klo 9:15
klo 10:00 ja
klo 11:00

Moniaistinen Pää pilvissä -näyttely on kuin pilvien valtakunta. Näyttelyn pilvillä on omat herkulliset nimensä ja muotonsa: untuvapilvet, palleropilvet, harsopilvet, hahtuvapilvet, sadepilvet, sumupilvet, kumpupilvet, kuuropilvet ja hyllypilvet. Näyttelystä löytyy kierrätysmateriaaleista rakennettuja, kolmiulotteisia pilviä, valokuvia pilvistä, maalauksia, teatterinukkeja, varjokuvia ja rauhoittumistila. Näyttelyssä on myös pilvi, jonka sisään voi ryömiä ja pilviä, joita voi pitää sylissä ja halata. Näyttely houkuttelee tutkimaan, leikkimään, rauhoittumaan, ihmettelemään, kuuntelemaan ja oppimaan.

Pilvien valtakunta on ilmakehä. Pilvet ja taivas kertovat meille paljon, jos vain katsomme ylös pilviin ja opettelemme tulkitsemaan niitä. Voimme oppia paljon pilvistä. Miten pilvet syntyvät? Mitä pilvet viestittävät?

Kaikilla ihmisillä tulisi olla oikeus hengittää puhdasta, raikasta ilmaa. Minkälainen taivas on meillä suomalaisilla? Minkälainen taivas on lapsella Grönlannissa? Minkälaisen taivaan näkee aikuinen Hongkongissa? Näitä kysymyksiä käsittelemme näyttelyn ja näyttelyyn liittyvien työpajojen kautta.

Työryhmä: Anne Lihavainen, Tiina Kolehmainen, Petter Korkman ja Tiina Mononen.


Lastenkulttuurin juhlaviikon aikana nostetaan lasten ja nuorten taidetta näkyväksi, juhlitaan lastenkulttuuria sekä tuodaan lastenkulttuurin toteuttajat esille. Juhlaviikon ohjelma on suunnattu lapsille, nuorille ja perheille, mutta tarjolla on myös webinaareja aikuisille.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.