fbpx Hyppää sisältöön

Pedagogisen toiminnan perusteet –koulutus ohjaajille ja valmentajille: 11.3.2024-15.5.2024 (PEDA IV)

Ilmoittautuminen 1.3.2024 (PEDA IV) mennessä.

PEDAGOGISEN TOIMINNAN PERUSTEET LASTEN JA NUORTEN HARRASTUSTOIMINNASSA –koulutus lasten ja nuorten harrastusten ohjaajille ja valmentajille saa jatkoa keväällä 2024, jolloin järjestämme vielä kaksi samansisältöistä toteutusta. Maksuttoman etäkurssin aiheena on lasten ja nuorten harrastustoiminnan laatu ja pedagogiikan kehittäminen sekä lapsen ja nuoren kehitysvaiheet. Koulutuksen järjestää Taideyliopiston Avoin kampus yhteistyössä Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorion sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa. Koulutuksen johtajana toimii professori emerita Inkeri Ruokonen. Koulutus on suunnattu lasten ja nuorten liikunnan, urheilun, taiteen, kulttuurin, tieteen ja muiden harrastusten ohjaajille ja valmentajille.

Koulutuskokonaisuus on yksi Harrastamisen Suomen mallin kehittämishankkeista ja se myös toteuttaa kansallista lapsistrategiaa. Kevään kurssit on tarkoitettu uusille osallistujille, jotka eivät ole osallistuneet tälle kurssille aiemmin. Kurssi on maksuton ja toteutetaan etäopintoina Zoomissa.

PEDA IV, kevät 2024

Koulutus sisältää orientaatio-osuuden vapaavalintaisesti 11.3. (klo 16-17.30) tai 14.3.(klo 9-10.30) sekä neljä intensiivikurssipäivää 18.3. (klo 9.15-15.30), 25.3. (klo 9.15-15.30), 11.4. (klo 10-16.15) ja 17.4. (klo 9.15-15.30) ja päätöspäivä 15.5. (klo 14-17).

Koulutus vastaa kysymyksiin:

  • Miksi harrastaminen usein päättyy murrosiässä? Miten ohjaaja voi vaikuttaa tähän osaamisellaan?
  • Mikä merkitys ohjaajan pedagogisella osaamisella on lapsen hyvinvoinnille ja kehittymiselle?
  • Miten huomioida haavoittuvassa asemassa olevat lapset ja nuoret?
  • Mitä on kulttuuritietoinen harrastustoiminta?
  • Mitä tarkoittaa lapsen ja nuoren yhdenvertainen oikeus harrastamiseen?

Aiheista luennoivat pedagogiikan, erityispedagogiikan, lapsen oikeuksien, psykiatrian, kasvatustieteen ja -psykologian sekä taide- ja liikuntakasvatuksen asiantuntijat.

Ilmoittautuminen 1.3.2024 (PEDA 4) mennessä tästä linkistäKoulutukseen otetaan noin 100 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutuksen ohjelma:

https://www.uniarts.fi/projektit/pedagogisen-toiminnan-perusteet-lasten-ja-nuorten-harrastustoiminnassa/

Lisätietoja antaa suunnittelija Riikka Herva (Taideyliopiston Avoin kampus, riikka.herva@uniarts.fi)

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.