fbpx Hyppää sisältöön

Lapinlahti: RAITEILLA Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun arkkitehtuurin taiteen perusopetuksen oppilastöiden näyttely

Mykkäläntie 2, 73100 Lapinlahti

MISSÄ: Lapinlahden kirjaston näyttelytila Aniara
MILLOIN: 2.-25.5.2022

Lukuvuonna 2021-2022 on oltu löytöretkillä erilaisissa arkkitehtuurin ilmiöissä ja teemana on ollut Rautatiet. Näyttely on otos lasten kiehtoviin ja mielikuvituksellisiin rakennelmiin ja rautatiemaailmoihin. Yhdessä on tutkittu rautateitä, ratapihoja ja rautatiemaisemia lähellä ja kauempana. Eri materiaaleista ja erilaisin tekniikoin toteutetuissa töissä on pohdittu millaisia ovat entisajan, nykyajan ja tulevaisuuden rautatiet ja millaista on elämä raiteiden varrella. Millit-, Tuumat- ja Vaaksat -ryhmien oppilaiden työt ovat kiehtova ja raikas katsaus rautateiden maailmaan.

Tervetuloa tutustumaan! Näyttely on auki kirjaston aukioloaikoina.

Lastu toteuttaa Lapinlahdella arkkitehtuurin taiteen perusopetusta, jossa tutustutaan itse tehden ja kokien ympäristöön, rakentamiseen ja arkkitehtuuriin. Lastussa seikkaillaan silmät auki ja kaikkia aistit avoinna ja tutkitaan ympäristöä. Samalla harjoitellaan taiteen tekemisen eri tekniikoita, omaa ilmaisua, luovuutta ja kädentaitoja. Lastun arkkitehtuuriopetus on tarkoitettu kaikille taiteen tekemisestä ja kokemisesta sekä ympäristön tutkimisesta kiinnostuneille lapsille ja nuorille.


Lastenkulttuurin juhlaviikon aikana nostetaan lasten ja nuorten taidetta näkyväksi, juhlitaan lastenkulttuuria sekä tuodaan lastenkulttuurin toteuttajat esille. Juhlaviikon ohjelma on suunnattu lapsille, nuorille ja perheille, mutta tarjolla on myös webinaareja aikuisille.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.