fbpx Hyppää sisältöön

Remontoidun Lastenkulttuurikeskus Toteemin avajaiset

Myyrmäentie 6, 01600 Vantaa

Tervetuloa Toteemin avajaisiin!

Lauantaina 18.5. klo 10–18 vietetään remontoidun Lastenkulttuurikeskus Toteemin avajaisia. Tapahtuma on maksuton, ei ennakkoilmoittautumista. Saavu vain paikalle ja sukella taiteen taikapiiriin!

Koko avajaispäivän ajan Toteemin pihalta löytyy piknikpöytiä, joiden ääressä voi nautiskella omia eväitä tai herkutella Play Café leikkipuistokahvilan antimilla, joka kurvaa avajaispäiväksi Toteemin edustalle. Play Café leikkipuistokahvila tarjoilee ihanimmat makeat ja suolaiset herkut juhlakansalle! Kiemuraisia korvapuusteja & kuplivaa lemonadea, makeita puusteja, muhkeita bageleita ja kaikkea ihanaa! Ulkona on lisäksi viihdykkeenä muun muassa katuliituja ja saippuakuplia.

Päivän muu aikataulu:

Klo 10–18 Pää pilvissä -näyttely avoinna

Toteemin avajaispäivä on samalla myös lumoavan Pää pilvissä -näyttelyn avajaispäivä. Pää pilvissä -näyttely tuo pilvien valtakunnan maan pinnalle Toteemin galleriaan. Näyttelystä löytyy tietoa pilvistä, kolmiulotteisia pilviä, valokuvia pilvistä, pilvi maalauksia, teatterinukkeja ja varjokuvia. Näyttelyssä on myös pilvi, jonka sisään voi ryömiä ja pilviä, joita voi pitää sylissä ja halata. Pää pilvissä -näyttely näkyy, kuuluu ja tuntuu.

Näyttely on Toteemissa 18.5.-30.6.2024. Lisätietoa näyttelystä: https://tapahtumat.vantaa.fi/fi-FI/page/6580125ff320423c43814d2e?count=24&sort=creationDate&reverse=true

Klo 10–10.30 Esitys Ko-Koo-Mo: Palikkateatteri

Palikkateatterissa abstraktit puiset palikat heräävät henkiin nukettajan, musiikin ja äänimaailman tukemina ja johdattavat katsojat erilaisiin maailmoihin.

Palikkateatteri sopii mainiosti ensimmäiseksi teatterikokemukseksi! Esityksen jälkeen katsojilla on mahdollisuus sukeltaa palikoiden maailmaan työpajassa.

Ikäsuositus: 3+
Kielet: sanaton
Kesto: noin 30 min

Klo 10–12 Nonstop työpaja Unelmat pilvilinnoissa

Unelmien kesää kohti leijutaan poutapilviä taiteillen. Kuvitellaan värikkäitä haaveita, hempeitä hetkiä ja iloisen kirjavia kikatuksia. Pilvilinnoissa ihan kaikki on mahdollista. Ohjaajana Jenni Vilander.

Klo 10.30 Pää pilvissä näyttelyopastus (Suomi)

30 min kestoinen opastus Pää pilvissä -näyttelyyn suomeksi. Pilvioppaana näyttelyn tuottaneen lastenkulttuurikeskus Lilla Villanin opas.

Klo 11.15 Pää pilvissä näyttelyopastus (Ruotsi)

30 min kestoinen opastus Pää pilvissä -näyttelyyn ruotsiksi. Pilvioppaana näyttelyn tuottaneen lastenkulttuurikeskus Lilla Villanin opas.

Klo 12 Pää pilvissä näyttelyopastus (Venäjä)

30 min kestoinen opastus Pää pilvissä -näyttelyyn venäjäksi. Pilvioppaana Vera Lapitskaya.

Klo 13–13.30 Esitys Ko-Koo-Mo: Palikkateatteri

Palikkateatterissa abstraktit puiset palikat heräävät henkiin nukettajan, musiikin ja äänimaailman tukemina ja johdattavat katsojat erilaisiin maailmoihin.

Palikkateatteri sopii mainiosti ensimmäiseksi teatterikokemukseksi! Esityksen jälkeen katsojilla on mahdollisuus sukeltaa palikoiden maailmaan työpajassa.

Ikäsuositus: 3+
Kielet: sanaton
Kesto: noin 30 min

Klo 14–16 Nonstop työpaja Toteemit

Työpajassa pääset laittamaan luovuuden lentoon ja tekemään aivan oman toteemipaalun! Ohjaajana Iina Pärssinen.

Klo 14–16 Animaatioasema rullaa paikalle!

Tule kokeilemaan animaationukkeja ja tee oma animaatio! Liikkuva Animaatioasema on laatikkopyörän sisään rakennettu pienoiskokoinen kulttuuritehdas, joka toimii kaikkien vantaalaisten animaationukkejen kohtauspaikkana. Tule kokeilemaan animaationukkeja ja tee oma animaatio!

Klo 15–16 Yhteisleikkityöpaja pihalla ja Martti-autoon tutustuminen

Leikkejä ohjaamassa Perinneleikit ry. Tutustu tarkemmin yhdistykseen ja Martti-autoon osoitteessa perinneleikit.fi

Klo 16–18 Koti kullan kallis -työpaja

Nyt päästään yhdessä valmistelemaan Toteemin syksyn 2024 Koti kullan kallis -nimistä näyttelyä! Työpajassa taiteillaan valtavista pahvilaatikoista taloja, joissa lapset pääsevät näyttelyssä leikkimään. Ohjaajana kuvataidekasvattaja Elina Kral.

Toteemin avajaiset ovat osa Vantaan lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden ohjelmistoa Vantaa 50-juhlavuodelle. Tutustu juhlavuoteen osoitteessa vantaa.fi/juhlavuosi

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.