fbpx Hyppää sisältöön

Taide kuuluu kouluun! Lastenkulttuuri mukana Educassa 

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on mukana Opetus- ja kasvatusalan tapahtumassa, Educassa, joka pidetään 26.-27.1.2024 Helsingin messukeskuksessa.

Liiton näyttelypiste (6m80) kokoaa yhteen “Taide kuuluu kouluun”-teeman alle lastenkulttuurin ajankohtaisia asioita ja kokonaisuuksia kuten kulttuurikasvatussuunnitelmat, Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelman ja Harrastamisen Suomen malli osana sivistyskasvatusta.

Paneeli: Taide- ja kulttuurikasvatus koulussa – virkistävää vaihtelua, polttoainetta perustaitojen oppimiseen vai sivistyksen ydin?

Aika: 26.1. klo 15.45-16.45
Paikka: Visio-lava

Tervetuloa kuulolle Taide- ja kulttuurikasvatus koulussa – virkistävää vaihtelua, polttoainetta perustaitojen oppimiseen vai sivistyksen ydin? -paneelikeskusteluun pe 26.1. klo 15.45-16.45 Visio-lavalle. Ohjelman alussa Red Nose Company esittää katkelman teoksesta Don Quijote.

Paneelissa keskustellaan taide- ja kulttuurikasvatuksen roolista ja resursseista peruskoulussa. Onko taidekasvatus vähemmän tärkeää, jääkö se kielellisten ja matemaattis-luonnontieteellisten aineiden jalkoihin vai onko se kenties olennainen edellytys niiden tehokkaalle oppimiselle? Voisiko se olla jopa tuuppimassa oppimistulosten laskusuhdanteista käyrää kohti uutta nousua?

Kuva: Red Nose Company: Don Quijote Kuvaaja: Cata Portin

Panelisteina ovat:

  • Ernest Lawson, näyttelijä, koomikko, opettaja
  • Anniina Suominen, taidepedagogiikan professori, Aalto-yliopisto
  • Pekka Paappanen, vuoden rehtori 2020, kouluttaja
  • Joonas Keskinen, Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelman päällikkö, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto
  • Eeva Laitinen, kulttuurikasvatussuunnitelmien edistämishankkeen projektikoordinaattori, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

Moderaattorina toimii Taidetestaajat-koordinaattori Kaisa Järvelin Suomen lastenkulttuurikeskusten liitosta.

Tietoisku: Mikä on Harrastamisen Suomen malli?
Miten koulut, rehtorit ja opettajat voivat olla mallissa mukana?

Aika: 26.1. klo 14.30–15.00
Paikka: Messukeskuksen Siiven kokoustila 218

Tule Educan yhteydessä järjestettävään Harrastamisen Suomen mallin tietoiskuun. Kuulet mallin perusteet ja voit kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä Harrastamisen Suomen mallin yhteyspisteen koordinaattori Tarja Vartiaiselta. Tietoisku järjestetään perjantaina 26.1. klo 14.30–15.00 Messukeskuksen Siiven kokoustilassa 218. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan 22.1. mennessä: https://q.surveypal.com/26.1.2024ilmo Paikkoja on rajallinen määrä ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen lukuvuodelle 2024–2025 jaetaan avustusta noin 14,5 miljoonaa euroa. Avustushaku aukeaa tammikuussa viikolla neljä.

Lisätiedot
Tarja Vartiainen, koordinaattori, Harrastamisen Suomen malli
tarja.vartiainen@oph.fi
p. +358 50 577 8907+358 29 533 1071
harrastamisensuomenmalli.fi

Nähdään Educassa!

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.