fbpx Hyppää sisältöön

Hyvinkää: Taideteko Paperitoukka

Kankurinkatu 4-6, ovi B11, 05800 Hyvinkää

MISSÄ: Villa Arttu, Kankurinkatu 4-6, ovi B11, Hyvinkää
MILLOIN: 9.-10.5.2022

Kulttuuritalo Villa Artussa taiteillaan ma 9.5 – ti 10.5.

Tapahtuma on osa valtakunnallista Lastenkulttuurin juhlaviikkoa, jota juhlitaan ympäri Suomen koko viikon ajan 9.5. – 15.5.2022. Juhlaviikon aikana tehdään yhdessä lasten ja nuorten taidetta näkyväksi!

Kulttuuritalo Villa Arttu sijaitsee vanhassa villatehtaassa Hyvinkäällä. Kuluvan vuoden aikana sisätiloissa on tavattu muutamia paperitoukkia, jotka ovat kiinnostuneet kulttuuritalomme paperimateriaaleista. Lajienvälinen kohtaaminen on aiheuttanut hämmennystä myös henkilökunnassamme, joten päätimme tutkia näitä matelijoita taiteen kautta tarkemmin!

Taideteko Paperitoukka

Kutsumme Lastenkulttuurin juhlaviikon aluksi paikallisia lapsia ja nuoria lähikouluista taiteilemaan Villa Arttuun yhteisöllistä teosta, joka kiipeää pitkin seinää ja liukuu lattian rajassa luoden kokemuksen mittakaavan muutoksesta. Työpajan materiaalina on ekologinen pahvi ja muu kierrätetty materiaali.

Teoksen suunnittelee ja ohjaa kuvataiteilija Sini Havukainen.

Yhteisöllinen teos tehdään Villa Artun käytävägalleriaan. Teosta jatketaan syksyllä eri oppilastöiden muodossa ja lopullinen teos tulee osaksi Kulttuuritalo Villa Artun syksyllä avautuvaa yhteisnäyttelyä.

Syyskuussa avautuvassa näyttelyssä 26.9. – 21.12.2022 pieni voi olla suurta ja suuri voi olla pientä. Lasten ja nuorten taidekeskuksen, Artun Kuviksen sekä Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulun yhteisessä näyttelyssä keskitytään näkemisen ja katsomisen erilaisiin tapoihin ja vaikutuksiin. Kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta on koottu teoksia, joiden äärellä voi tutkia eri perspektiivejä ja näkökulman muutoksia. Osa näyttelyn teoksista toimii myös taidetempauksen lähtökohtana.


Lastenkulttuurin juhlaviikon aikana nostetaan lasten ja nuorten taidetta näkyväksi, juhlitaan lastenkulttuuria sekä tuodaan lastenkulttuurin toteuttajat esille. Juhlaviikon ohjelma on suunnattu lapsille, nuorille ja perheille, mutta tarjolla on myös webinaareja aikuisille.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.