fbpx Hyppää sisältöön

Lapsen oikeuksien viikko 2023

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 20.–26.11.2023

Lapsen oikeuksien viikko kutsuu pohtimaan ja pitämään ääntä tänä vuonna lapsen oikeudesta hyvinvointiin.

Lapsen oikeuksien vuoden 2023 teemana on lapsen oikeus hyvinvointiin

Vuoden 2023 lapsen oikeuksien teemana on tänä vuonna lapsen oikeus hyvinvointiin, jossa mielen hyvinvointi nousee vuoden aikana erityisesti esiin. Kulttuuri ja taide tukee omalta osaltaan lasten ja nuorten hyvinvointia, kasvua ja oppimista monella tapaa. Taiteisiin osallistumisella on havaittu positiivinen yhteys mm. koettuun elämänlaatuun, terveyteen ja tyytyväisyyteen. Taiteella on havaittu myönteisiä vaikutuksia myös mielen terveyteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.

Tule mukaan Lapsen oikeuksien viikolle!

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto kannustaa mahdollisimman monia osallistumaan lapsen oikeuksien viikkoon. Viikon tavoitteena on lisätä tietoa ja ymmärrystä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta, erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa.

Teemaviikkoon voi osallistua monin tavoin, esim. leikin tai tehtävien kautta kouluissa ja varhaiskasvatuksessa, keskusteluhetkellä lasten tai nuorten kanssa lapsen oikeuksista tai järjestämällä kaikille avoimen tapahtuman.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenet järjestävät viikon aikana erilaisia tapahtumia tai tilaisuuksia. Näistä tarkemmat tiedot löytyvät kunkin jäsenkeskuksen verkkosivuilta.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.