fbpx Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi Lahdessa 16.-17.11.2021

Vuosittain järjestettävä Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi tarjoaa paikan lastenkulttuuripoliittiselle keskustelulle ja se on oivallinen verkostoitumistilaisuus alan toimijoille. Lastenkulttuurifoorumin järjestämisestä vuonna 2021 vastaavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja Lastenkulttuurikeskus Efekti Lahdesta.

Lastenkulttuurifoorumin teemana on ympäristöystävällinen lastenkulttuuri ja taidekasvatus. Keskustelun aiheina ovat mm. lasten ja nuorten ympäristö- ja ilmastoahdistuksen käsitteleminen taiteen keinoin ja lastenkulttuurin kestävä kehitys. Ohjelmaa on sekä suomeksi että englanniksi.

Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki (European Green Capital Award, EGCA) v. 2021 ensimmäisenä kaupunkina Suomessa.

TIISTAI 16.11.

Paikka: Lahden Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti

Foorumi on kaksipäiväinen, josta ensimmäisen päivän ohjelma (ti 16.11.) on suunnattu liiton jäsenkeskuksille, lastenkulttuurin tekijöille ja toteuttajille, pedagogeille sekä yleisesti kaikille lastenkulttuurista ja kestävästä kehityksestä kiinnostuneille tahoille. Ensimmäinen päivä järjestetään Lahden Sibeliustalolla (Ankkurikatu 7, 15140 Lahti).

Foorumin avaa tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen klo 10. Avajaistilaisuuden ohjelmassa on myös Lahden kaupunginjohtajan Pekka Timosen terveiset, Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden esittely, lastenkulttuurin kestävän kehityksen oppaan julkaisu sekä hurmaavia esimerkkejä elävästä lastenkulttuurista.

Iltapäivällä jakaannumme alaseminaareihin ja illaksi foorumivieraille on tarjolla vapaamuotoinen iltatilaisuus asiaankuuluvine kulttuuriohjelmineen.

KESKIVIIKKO 17.11.

Paikka: Päijänteenkatu 9, 15140 Lahti

Foorumin toinen päivä (ke 17.11.) järjestetään Malskin tiloissa (Päijänteenkatu 9, 15140 Lahti). Jatkamme ympäristöteemojen käsittelyä ja pidämme Lastenkulttuurikeskusten liiton sääntömääräisen syyskokouksen (vain liiton jäsenkeskusten edustajille).

Foorumivieraille tarjotaan myös ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua huhtikuussa 2022 avattavaan Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvaan (https://www.malvamuseo.fi/) – viisi kuukautta ennen virallisia avajaisia!

Tervetuloa Lahteen!

Ilmoittautuminen tapahtumaan avataan viikolla 38. Save the date!

Ohjelman aikataulu tarkentuu lokakuun aikana.


Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.