Hyppää sisältöön

Liiton hankkeet

Käynnissä olevat liiton hankkeet

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on mukana erilaisissa hankkeissa asiantuntijana, yhteistyökumppanina tai päätoteuttajana.

Tutustu muihin lastenkulttuurialan hankkeisiin lastenkulttuurin hankkeet -osiossa.

Youth learning through Arts (2021 )

Kaksivuotinen Youth learning through Arts -hanke yhdistää taidelähtöiset menetelmät nuorisotyöhön ja tuo luovan sektorin työkaluksi nuorisotyöntekijöille, jotka käsittelevät erilaisia nuorille tärkeitä aiheita ja kysymyksiä yhdessä nuorten kanssaan. Hankkeen aikana nuorisotyöntekijät oppivat taidekasvattajilta ja toisinpäin. 

Keväällä 2021 alkavassa hankkeessa on Suomesta mukana Suomen lastenkulttuurikeskustenliiton lisäksi Luonto-Liitto. Sloveniasta hankekumppaneina ovat nuorisokulttuurikeskus Pionirski Dom ja kulttuuriyhdistys Impro sekä Puolasta Malopolski-instituutti ja taidekeskus Cricoteka.

Lue Youth learning through Arts -hankkeesta lisää (liiton sivut)

Taidetestaajat (2017– )

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto koordinoi valtakunnallista Taidetestaajat-hanketta. Hankkeessa Suomen kaikille 8. luokkaa käyville nuorille tarjotaan taidekokemus. Nuoret ja heidän opettajansa pääsevät ilmaiseksi esimerkiksi teatteriin, oopperaan, museoon tai taidenäyttelyyn. Taidetestaajat-hanke toteutetaan kaksikielisenä suomeksi ja ruotsiksi. Suomen historian suurimman nuorten kulttuurihankkeen rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden.

Lue lisää Taidetestaajista liiton verkkosivuilta sekä taidetestaajat.fi -sivustolta

Taidetta eskareihin (2020 )

Taidetta eskareihin – hankkeessa viedään esikouluihin kulttuuria ja taidetta osallisuuteen perustuvalla toimintamallilla ammattitaitoisten taidekasvattajien toteuttamana. Hanke on uusi avaus taiteen alalla, joka edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, osallisuutta, keskinäistä kunnioitusta ja kestävää kehitystä. Erilaisissa työpajoissa eskarilaiset pääsevät tutustumaan eri taidelajeihin. Kevään 2021 aikana valmistuu työpajavideoita, joiden avulla opettajat ja muut varhaiskasvatuksen tekijät voivat järjestää lapsille tutustumisen eri taiteenlajeihin.

Tutustu Taidetta eskareihin -hankkeeseen ja sen työpaja-materiaaleihin

Katso traileri Ympäristötaiteen työpajasta

Harrasta kotona (2020 )

Harrasta kotona

Harrasta kotona -sivusto kokoaa lapsille ja nuorille suunnattuja taiteen harrastamisen ja kokemisen verkkosisältöjä. Sivujen sisältöjen tuottajina ovat mm. suomalaiset lastenkulttuurikeskukset ja taiteen perusopetuksen toimijat, taidekasvattajat, taidelaitokset ja taiteilijat.

Sivuston ovat tuottaneet Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Kulttuurikeskus PiiPoo ja Lastenkulttuurikeskus Verso yhteistyössä useiden eri lastenkulttuurikeskusten kanssa.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja saat meiltä uusimmat uutisemme sähköpostiisi. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.