fbpx Hyppää sisältöön

Lastenkulttuurin juhlaviikko

Juhlitaan taas Lastenkulttuurin juhlaviikkoa toukokuussa 2024!

Valtakunnallista Lastenkulttuurin juhlaviikkoa vietetään joka vuosi. Ensi vuonna juhlaviikkoa vietetään 12.–18.5.2024. Juhlaviikon aikana juhlitaan lastenkulttuuria ja nautitaan lastenkulttuurin tarjonnasta kaikkialla Suomessa.

Juhlaviikkoa voi juhlia osallistumalla omalla paikkakunnalla järjestettävään ohjelmaan tai viettää sitä omalla tavalla koulussa, päiväkodissa, kirjastossa, taidemuseossa, harrastuksessa tai kotona.

“Lastenkulttuuriverkoston toiminnan keskiössä on aina ollut lapsi, hänen maailmansa ja paikkansa yhteiskunnassa. Siksi Lastenkulttuurin juhlaviikolla ei ainoastaan tuoda lastenkulttuurin tapahtumia ja toteuttajia esille, vaan tehdään myös lasten ja nuorten taidetta ja kulttuuriin osallistumista näkyväksi”

Lastenkulttuurikeskusten liiton toiminnanjohtaja Aleksi Valta.

On suuri ilo, että toukokuussa juhlitaan kokonaisen viikon ajan yhdessä lastenkulttuuria. Kulttuurikasvatuksen ja taiteen merkitys tuodaan näkyväksi lasten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena!

Kulttuurituottaja Hanna Nyman
Vantaan kaupunki / kaupunkikulttuurin ja hyvinvoinnin toimiala
Lasten ja nuorten kulttuuripalvelut / Lastenkulttuurikeskus Pessi

Lastenkulttuuria on tärkeä juhlia, koska taide ja kulttuuri ovat jokaisen lapsen oikeus!

Päivi Oksanen
Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut, Lastenkulttuurikeskus Louhimo
Kulttuurifestivaali Pikkuprovinssin tuottaja

”Jos nyt jotain, niin lapsia ja lastenkulttuuria pitää juhlia! Koko Suomi on täynnä upeita lastenkulttuuritekoja. Taide ja kulttuuri kasvattavat, vahvistavat luovaa ajattelua sekä antavat lapsille mahdollisuuden tulla näkyväksi omana itsenään”

Johanna Kallioaho
Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut

Juhlaviikon virallisen ohjelman tuottavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsenet ympäri Suomen, mutta lastenkulttuurin tapahtumia on tarjolla viikon aikana myös muutenkin. Sisältöjä on sirkuksesta sanataiteisiin ja tanssista teatteriin sekä työpajoista näyttelyihin ja esityksiin. Ohjelma on suunnattu lapsille, nuorille ja perheille. Juhlaviikon aikana esillä on myös lasten ja nuorten tuottamaa taidetta. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia.

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.