fbpx Hyppää sisältöön

Pää pilvissä

Pää pilvissä on kaksikielinen näyttely, joka tuo pilvien valtakunnan eri tiloihin. Näyttelyn voi rakentaa s, m tai l-kokoisena.

Näyttelystä löytyy tietoa pilvistä, kolmiulotteisia pilviä, valokuvia pilvistä, pilvimaalauksia, teatterinukkeja ja varjokuvia. Näyttelyssä on myös pilvi, jonka sisään voi ryömiä ja pilviä, joita voi pitää sylissä ja halata. Pää pilvissä -näyttely näkyy, kuuluu ja tuntuu.

Voimme oppia paljon pilvistä. Miten pilvet syntyvät? Mitä pilvet viestittävät? Voiko pilvistä ennustaa huomista säätä? Mitä sananlaskuja liittyy taivaankannen väreihin ja muotoihin? Näkyykö ilmakehän muutos pilvissä? Mitä elämä olisi ilman pilvenmuotoisia saasteita? Asummeko kenties pilvilinnoissa? Jokaisella näyttelyssä esiintyvällä pilvellä on oma herkullinen nimensä, kuten esimerkiksi untuvapilvi, palleropilvi, harsopilvi, hahtuvapilvi, utarepilvi ja jalaspilvi.

Pää Pilvissä-näyttelystä löytyy pilviin liittyviä satuja ja tarinoita. Tutustumme myös kahteen pilvimaalariin: Fanny Churbergiin ja René Magritteen.

Kohderyhmä: 3-16-vuotiaat

Näyttelyn kokoluokka ensisijaisesti: L (S, M tai L -kokoisena eri tiloihin)

Näyttelyn tuottaja:
Lilla Villan/Lilla Villanin ystävät ry
Yhteyshenkilö: Anne Lihavainen, anne.lihavainen@lillavillan.fi



Kuvat: Elmer Skog

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.