fbpx Hyppää sisältöön

Haloo, kuuleko metsä?

Berliiniläisen taiteilijan Kati Hyypän installaatio Haloo, kuuleeko metsä? on ensisijaisesti lapsille suunnattu installaatio, joka kutsuu tutkimaan metsässä tapahtuvaa vuorovaikutusta ja viestintää, avaten samalla mahdollisuuden pohtia suhdettamme luontoon ja teknologiaan.

Installaatio koostuu seinälle ripustetuista metsäelementeistä, jotka on rakennettu kierrätetyistä esineistä kuten vanhentuneesta viestintätekniikasta. Installaatio koostuu yhteensä viidestä metsäelementistä eli moduulista, joista jokainen reagoi kahteen eri numerovalitsimella valittuun numeroon.

Installaatioon kuuluu metsämodulien lisäksi pieni luontoaiheinen kirjasto (25 kirjaa), harmaa kivenmuotoinen pöytä ja luonnosta muotonsa ammentaneita tyynyjä jonka ympärillä voi lukea tai tehdä näyttelyyn liittyviä alla kuvailtuja pedagogisia tehtäviä.  Myös itse moduliseinän edessä on “luontomateriaalimaisia” tyynyjä ja puupölkyistä muodostunut “aita” jonka päällä ovat vuorovaikutukseen tarvittavat kiertovalitsimet. Valitsimen voi nostaa käteensä tai syliinsä pyörittelyä varten.

Näyttelyyn kuuluu myös video, jota varten tarvitaan mediasoitin ja videotykki tai monitori.

Kohderyhmä: Päiväkotiryhmät, peruskoululuokat, perheet, harrastusryhmät

Näyttelyn kokoluokka ensisijaisesti: S

Näyttelyn tuottaja: Käsityökoulu Robotti / sara@kasityokoulurobotti.fi

Kuvaaja: Kati Hyyppä

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.