fbpx Hyppää sisältöön

Teatterinukkenäyttely Miksi mörkö hymyilee?

Näyttelyssä tutustutaan satuihin ja tarinoihin, joista on tehty nukketeatteriesitys. Teatterinuket ovat upeita taideteoksia, joita on hyvin kiinnostava katsella. Jokaisella nukentekijällä on oma tunnistettava kädenjälkensä ja näyttely tuo myös esille tätä hienoa teatterikentän osaamisalaa. Näyttely koostuu siis jo eläkkeelle siirtyneistä teatterinukeista sekä muutamista uusista, näyttelyä varten rakennetuista nukeista. Jokaiselle tarinalle rakennetaan oma visuaalinen ympäristö näyttelytilaan. Tarinoihin voi itsenäisesti tutustua esillä olevien kuvakirjojen kautta.

Näyttely on kaksikielinen ja siksi kaikki sadut ja kyltit on esillä suomeksi ja ruotsiksi. Mukana kulkee myös pieni nukketeatterinäyttämö, jossa näyttelyssä vierailija pääsee näyttelemään marionettinukeilla, käsinukeilla ja sorminukeilla. Kokonaisuuteen kuuluu Petter Korkmanin säveltämä äänimaisema. Opastukset syventävät näyttelykokemusta.

Kohderyhmä: Päiväkodit, peruskoulu, perheet, erityisryhmät

Näyttelyn kokoluokka ensisijaisesti: M (keskikokoinen)

Näyttelyn tuottaja:
Kulttuuritalo Lilla Villan, Sipoo
Laura Karén laura.karen@lillavillan.fi

Miksi mörkö hymyilee? lisätietolomake (PDF)

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.