fbpx Hyppää sisältöön

Kaikki lasista

Kaikki lasista on lapsille ja nuorille suunnattu toiminnallinen näyttely, jonka lähtökohtana on lasi ja sen monet ulottuvuudet. Näyttelyssä on esillä lasin erilaisia kirkkausasteita, erikoisia värejä, käyttö- ja taidelasia, lasin erilaisia tekstuureja, valmistusvälineitä sekä käyttökohteita.

Kaikki lasista on toteutettu Suomen lasimuseon ja lasten ja nuorten taidekeskus Annantalon yhteistyönä. Vitriineihin sijoitettujen esineiden lisäksi näyttelyyn kuuluu erilaisilla pintakäsittelyillä toteutettuja, puhallettuja lasisia munia, joita näyttelyn vierailijat voivat kosketella. Lisäksi vierailijat voivat valon avulla testata erilaisia lasin luomia heijastumia, valoa ja varjoja sekä kokeilla miten uraanilla värjyttyä lasi hohtaa pimeässä UV-valolla.

Näyttelyn mukaan on saatavilla Lasi & valo -tehtäväpaketti koulussa ja kotona toteutettavaksi. Näyttelyn kokoa on mahdollista muokata varaajan tarpeiden mukaisesti.

Näyttely on kolmikielinen: suomi, ruotsi ja englanti.

Kohderyhmä: Kaikenikäiset, lapset ja nuoret

Näyttelyn kokoluokka ensisijaisesti: M

Näyttelyn tuottaja: Suomen lasimuseo / Lisätiedot amanuenssi Elina Karila, Suomen lasimuseo

Kuvat: Ella Tommila / Suomen lasimuseo

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.