fbpx Hyppää sisältöön

Taidetta ja hyviä tunteita lapsille ja yhteiskunnalle

“Taidetta ja hyviä tunteita lapsille ja yhteiskunnalle” – on taiteilija Rosamaria Bolomin kehittämä kiertonäyttely, jonka tuottaa Kulttuuriyhdistämö Interkult (Kassandra ry).

Projektiin liittyvä “Ilo on lapsen oikeus. Oikeudet Kaikille!” ja Eläimien Sarja Lapsille (paperiveistokset ja maalaukset) kertovat, miksi on tärkeää taistella ennakkoluuloja, rasismia, väärinymmärtämistä sekä aineellista ja henkistä köyhyyttä vastaan. Paperiveistosten lähtökohtana toimivat YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen artiklat. Maalaussarjan lähtökohtana ovat Afrikan savannin eläimet ja suomalainen hyönteinen, jotka ovat molemmat vaarassa kuolla sukupuuttoon.

”Aikana, jolloin viha, pelko ja välinpitämättömyys kasvavat, lapsilla ja nuorilla ei ole aiheesta heille sopivaa tietoa. Heidän on vaikea ymmärtää ja erottaa, miksi tiedotusvälineissä on yhä useammin kuvia, joissa näkyy väkivaltaa ja ihmisoikeusrikkomuksia. Tässä suhteessa on tärkeää osoittaa, että oikeudet koskevat kaikkia ja enemmän kuin koskaan ensisijaisena tavoitteena pitäisi olla työskentely ihmisten, ja erityisesti juuri lasten puolesta.” – Rosamaria Bolom

Olemme järjestäneet useampia näyttelyitä 2018-2022 ja jatkamme mielellämme kiertuetta v. 2023-2024. Tarkoitus on edistää vuoropuhelua monikulttuurisuudesta, ihmisarvosta, kunnioituksesta ja rakkaudesta yleismaailmallisella kielellä. Jokaisessa näyttelyssä on mahdollisuus opas-työpajoihin. Näyttelyn materiaali ja työpajat ovat saatavilla kolmella kielellä (espanja, englanti ja suomi).

Kohderyhmä: 3-12

Kokoluokka ensisijaisesti: S

Näyttelyn tuottaja: Kassandra ry / andreas.af.enehielm@gmail.com, p.0451212887

Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.